coronavirus

Primera nit d'estiu amb toc de queda

Els agents han avisat els ciutadans que es trobaven al carrer entre la una i les sis de la matinada

per Irene Montagut, Barcelona | 17 de juliol de 2021 a les 12:24 |
La Guàrdia Urbana de Sabadell avisa els ciutadans que se salten el toc de queda | Juanma Peláez
La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra han desplegat aquest divendres un dispositiu conjunt per vetllar pel compliment del toc de queda. I és que la nit d'aquest divendres ha estat la primera de l'estiu en què aquesta mesura està vigent.

La Guàrdia Urbana ha detectat un total de 4.357 persones a Barcelona que no han respectat el toc de queda en la seva primera nit d'aplicació, segons han informat a l'ACN fonts municipals. Són persones que estaven al carrer entre la 1 i les 6 de la matinada. Totes elles han fet cas de les indicacions i han marxat quan la policia els ha recordat el toc de queda.


A la platja de la Barceloneta, un dels punts d'aglomeracions els darrers dies, hi havia menys aglomeracions que altres nits de cap de setmana però tot i això hi havia centenars de persones. A l'hora d'inici del toc de queda, a la una de la matinada, la majoria dels concentrats han seguit fent botellots o conversant a la sorra i s'han anat aixecant i marxant a mesura que s'acostava el dispositiu. Cap a dos quarts de dues, la platja era pràcticament buida. Acte seguit ha estat el torn dels equips de neteja, que han iniciat la recollida de deixalles i han ruixat amb aigua la plaça del Mar i altres punts peatonals.


Entre els grups de persones que eren de festa o bevent a la sorra aquesta nit sobretot predominaven els estrangers. Alguns d'ells asseguraven desconèixer que s'havia reinstaurat un confinament nocturn. Desenes de furgones dels Mossos i de la Guàrdia Urbana han participat en el dispositiu i també han actuat a peu de sorra per desallotjar els grups.

El desallotjament de la platja de la Barcelona s'ha fet sense incidents destacables i agents de la policia local han procurat que els concentrats no marxessin travessant el barri de la Barceloneta pel mig per evitar molèsties als veïns. La tècnica principal pel desallotjament ha estat la presència de vehicles policials, tant al carrer com a la pròpia sorra de la platja. Davant de les furgones, els agents en filera anaven escombrant el personal i indicant als concentrats que se n'anessin a casa.


El toc de queda, reclamat per part del món municipal per fer front a l'onada de contagis per la Covid-19, ha entrat en vigor aquest divendres a la nit en 161 municipis, entre ells Barcelona, i estarà vigent almenys una setmana.

En atlres poblacions com Sabadell, la policia local ha recorregut els carrers del centre per enviar cap a casa els joves que encara hi eren.

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació