festa major granollers 2021

La Festa Major de Granollers es farà sense competició i busca «un retorn a l'essència»

Caldrà reserva prèvia d’entrades i se seguiran les mesures de prevenció de la Covid-19

per Redacció, Granollers, Catalunya | 17 de juliol de 2021 a les 09:00 |
Responsables de les colles de Blancs i Blaus, enganxant cartells de la Festa Major a Roca Umbert | Ajuntament de Granollers
Aquest divendres s’ha presentat a la plaça del Tint, de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, la programació de la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers adaptada a la situació epidemiològica marcada per la Covid-19.

Així, la Comissió de Festa Major ha fet públics la seixantena d’actes que conformen el programa que recupera els nou dies de festa, del 21 al 29 d’agost.


Hi haurà cinc espais principals amb una programació conjunta de concerts de Blancs i Blaus, actes organitzats per la Comissió de Festa Major i els organitzats per les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat. Aquests espais són els parcs de Ponent i de Torras Villà, la plaça Barangé, Roca Umbert i el Parc Firal.

Pel que fa als actes de competició, aquest any no n’hi haurà però es manté la picaresca entre Blancs i Blaus. Així, hi haurà un pregó conjunt entre les colles, el Repte (moment de pique en el que Blancs i Blaus es repten) i l'últim dia hi haurà un veredicte simbòlic que es retransmetrà per VOTV.


S'hauran de reservar entrades


Totes les activitats seguiran les mesures de prevenció de la Covid-19, els aforaments són limitats i per poder entrar als actes i concerts caldrà fer reserva prèvia de les entrades, que són gratuïtes.


Les entrades es poden reservar en línia a partir del 22 de juliol, a les 10 h a www.blancsiblaus.cat. També a les taquilles del teatre els dies 22 i 23 de juliol i 26 i 27 d’agost, de 10.30 a 13 h i de 17 a 19.30 h.

L'Ajuntament de Granollers ha destacat que "és molt important important recordar que si alguna persona no pot utilitzar la seva entrada es posi en contacte a info@escenagran.cat i alguna altra la podrà aprofitar".

La imatge de la festa


L’acte d’aquest divendres ha servit també per presentar la imatge de la Festa Major de Blancs i Blaus 2021. És obra de la dissenyadora granollerina Núria Vila i pren com a punt de partida els colors blanc i blau i "el concepte de posicionar-nos, preparar-nos per quan puguem tornar a competir i treure els nostres colors".

"És un retorn a l’essència de la festa, ja que la festa retorna, tot i que adaptada a la situació epidemiològica, als carrers. Per això, no hi ha un cartell únic sinó que s’han creat diverses versions del cartell amb la idea de fer una campanya que ompli la ciutat dels colors blanc i blau", destaca.

Hi ha 10 models de cartell, 5 de cada color, que conviden a la participació i també a decorar els balcons de la ciutat per donar color a la festa. Així, els cartells tenen frases com: "Torna la festa major i qui hi vagi ja és guanyador", "Surt al balcó i treu el teu color", "Quan l’estiu s’acaba tot és blau o blanc", "Juntos pero no revueltos" i "No competim però ens entrenem". També hi ha dos cartells, un de blanc i un de blau, per interactuar, per dibuixar-hi i perquè cadascú hi digui la seva.

Una botiga de Festa Major virtual

Enguany també torna la botiga de la festa major però ho farà en format en línia. Els mocadors, les samarretes i tot el marxandatge es podrà consultar en un catàleg a la web, a finals de juliol, i fer les compres.

La recollida dels productes es farà a la Sala Francesc Tarafa del 20 al 28 d'agost, amb cita prèvia. Després de fer la compra es rebrà un missatge de confirmació de comanda on s’especificarà el dia i hora de recollida.

 

Participació