urbanisme

Les Franqueses i Sandoz Novartis resolen el seu conflicte urbanístic i deslliguen el Sector N

L'alcalde, Francesc Colomé, diu que l'empresa hauria rebut ja alguna oferta per part de els instal·lacions

per Jaume Ventura Busquets, Les Franqueses del Vallès, Catalunya | 15 de juliol de 2021 a les 22:33 |
La planta de Novartis Sandoz, a les Franqueses | ACN / Albert Segura Lorrio
Després de més d’un any de negociacions, l’Ajuntament de les Franqueses i l’empresa Sandoz Novartis han arribat a un acord per resoldre el conflicte judicial que tenien. Una situació que provocarà el desencallament del Sector N, que estava a l’expectativa que es resolgués el procés. L’alcalde franquesí, Francesc Colomé, ho ha avançat aquest dijous. Tot plegat passa per dos convenis: un que afecta la reparcel·lació i un altre referent a la modificació del pla parcial.

"El conveni important que dona peu a la suspensió del Sector N i que va ordenar el jutge és el de la reparcel·lació. Ens hem posat d’acord. Ens demanaven que tinguéssim en compte uns 1,6 milions d'obra feta, però hem tancat un acord al voltant d’uns 600.000 euros, i dels quals la urbanització se’n beneficiarà", ha detallat Colomé.


Una altra de les claus de volta és la possible reindustrialització de les instal·lacions, una circumstància que ha afectat altres coneguts casos de fugida d’empreses de la comarca, com Bosch: "El problema amb Bosch es la reindustrialització, que passava per temes urbanístics. No es podia fer en un sòl no industrial obtingut per un pla parcial. En canvi, si durant els tres anys que falten Sandoz no troba comprador per les instal·lacions de les Franqueses, aquell terrent, que ja està dins d'un pla parcial, amb un projecte i amb unes obres potser ja acabades, es podrà reindustrialitzar. És a dir, 30.000 metres quadrats de sòl industrial que també alguna altra empresa que no sigui del mateix sector hi podria anar".

De fet, Colomé també ha anunciat que Sandoz-Novartis ja hauria rebut alguna oferta per la part més nova de les instal·lacions.


 

Arxivat a:
Imperdibles, Economia
Participació