coronavirus

Els Comuns del Vallès Oriental assenyalen «el desmantellament de l'Atenció Primària» pel rebrot de la pandèmia

Catalunya en Comú denuncia que els CAP estan col·lapsats i sense recursos "per culpa de les retallades del Govern"

per Redacció, Granollers, Catalunya | 15 de juliol de 2021 a les 21:25 |
Treballadores d'un CAP | ICS
Catalunya en Comú al Vallès Oriental ha criticat aquest dijous en un comunicat "que el Govern de la Generalitat no estigui invertint en els Centres d’Atenció Primària del Vallès Oriental, que no s’estigui dotant personal ni cobrint les baixes i que es mantinguin tancats alguns centres i serveis". En aquest sentit, la formació considera que "el col·lapse que pateix l’Atenció Primària", en un moment crític de rebrot de la Covid-19, "és causada per les retallades ideològiques del Govern" de Junts i Esquerra.

Des de la direcció dels Comuns del territori s’insta la Conselleria de Salut "a prendre mesures urgents de recuperació de serveis d’atenció primària, de reobertura de CAP, de major dotació de personal i de més recursos per a l’atenció a la ciutadania, que actualment pateix un evident empitjorament de la qualitat de l’atenció, degut a la situació de desbordament que viuen els centres de primària als nostres municipis".


El portaveu dels comuns de la comarca, Jordi Manils, afegeix: "No acceptem que es normalitzi l’atenció telefònica, ni les llistes d’espera, ni els desplaçaments a altres ciutats per poder ser ateses, ni que un professional hagi d’atendre fins a 15 pacients per hora; volem un servei d’atenció primària digne, de qualitat i amb més professionals, perquè la primària també salva vides. Volem el 25% del pressupost de salut per a la primària".

En aquest sentit, consideren "irresponsable i negligent" el "desmantellament de l’atenció primària" i critiquen que enmig d’una pandèmia mundial, "quan Catalunya presenta les pitjors dades de contagis d’Europa, el govern és incapaç de prendre decisions contundents a favor del sistema públic de salut i en defensa de la gent del Vallès Oriental".


Finalment, han remarcat que "la lluita contra la Covid-19 no pot servir tampoc d’excusa per oblidar tota la resta de necessitats de salut que té la població", referint-se a "les dificultats que s’estan produint, per exemple, en l’atenció amb especialitats com pediatria o ginecologia".

 

Participació