1 de 10
Infraestructures

Liciten el desdoblament de l'R3 entre Parets i la Garriga per uns 75 milions

S'aixecarà la via actual i es farà un nou traçat pel qual passarà la nova via

Un tren, a l'estació de la R3 a Parets del Vallès. | Paula Roque
per Osona.com, Vic, Catalunya | 13 de juliol de 2021 a les 10:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Adif ha licitat les obres del projecte de via i electrificació per al desdoblament del tram Parets del Vallèsla Garriga de la línia R3 de Rodalies, que uneix Barcelona amb la Tor de Querol passant per Vic i Puigcerdà. El pressupost de licitació ascendeix a 66 milions d'euros amb IVA, quantitat a la qual s'han de sumar prop de 8,5 milions més, també amb IVA, de subministraments. El termini d'execució previst per a aquesta actuació, finançada amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, és de 25 mesos, és a dir, més de dos anys. 

Adif destaca que l'obra permetrà potenciar aquest trajecte de l'R3 que registra una elevada densitat de trànsit, incrementar el servei entre Barcelona i la Garriga, oferir més circulacions i reduir els temps de viatge.


17 km de desdoblament i es rectificarà el traçat


El desdoblament es farà en un tram de 17,1 quilòmetres a través de Parets del Vallès, Montmeló, Granollers, Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga, tots al Vallès Oriental, entre les estacions de Parets i de la Garriga.


Entre d'altres, l'obra inclou la construcció de 9 viaductes, 7 passos superiors i 9 passos inferior, així com 5.304 metres de mur. S'aixecarà la superestructura de la via actual i dels aparells de la via i es rectificarà el traçat per executar una nova plataforma sobre la qual es muntarà la nova via.

Paral·lelament, Adif segueix treballant en les obres i projectes associats, entre els quals destaquen l'adequació de les instal·lacions i la millora de l'accessibilitat de les estacions de Parets del Vallès, Granollers-Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga, o la supressió de 5 passos a nivell, dos d'ells a Granollers i tres a la Garriga, dels quals a 3 ja s'han acabat les obres.

 

Participació