1 de 10
trànsit

VÍDEO Càmeres 360 per millorar la conducció i la seguretat dels motociclistes

La BV-5301, al Montseny, acull una jornada de formació

per Redacció, Montseny, Catalunya | 13 de juliol de 2021 a les 08:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"M'han dit que, als revolts cap a l'esquerra, circulo massa pel centre. I que he perfeccionar la traçada". Són les explicacions que en Joan Anton, un experimentat motorista, explicava a VOTV aquest dissabte. Igual que ell, diversos motoristes ara ja saben què poden millorar en la seva forma de portar la moto per tenir una conducció més segura.

Al quilòmetre 14 de la BV-5301, al Montseny, s'hi ha instal·lat una carpa per la qual han anat passant cadascun d'ells. Es tracta de la setena temporada de Formació 3.0, el programa gratuït adreçat al col·lectiu de motoristes que es desplega anualment a peu de carretera per part del Servei Català de Trànsit i l’Associació Nacional d’Empreses del Sector de les Dues Rodes, amb el suport dels Mossos d’Esquadra.


El coordinador de mobilitat segura de trànsit de la Regió Metropolitana Nord dels Mossos, el caporal Jordi Aguilar, explica com funcionen les jornades: "Amb petits grups i un monitor de trànsit amb una càmera de 360 graus al casc, es fan unes sortides d'uns 12 quilòmetres. Els motoristes són enregistrats mentre circulen. A l'arribar, s'analitzen les imatges i es donen consells o correccions veient la posició del vehicles, les mans i les cames, com es fan els revolts o fins i tot si frenem massa d'hora o massa tard", precisa.Després dels consells a l’hora de conduir, la policia hi afegeix més recomanacions per millorar la seguretat: des de saber anticipar-se als altres conductors fins a no fer avançaments que puguin sorprendre la resta de vehicles, no conduir en moments que la capacitat d’alerta del conductor sigui més baixa o anar sempre ben equipat.Els Mossos reconeixen que amb jornades com aquestes volen contactar de forma pràctica a un col·lectiu vulnerable però que, a la vegada, és difícil d’arribar-hi. Per això diuen que aposten per informar abans que aplicar mesures coercitives.

 

Participació