energia

​Manifestació a Granollers per «curtcircuitar el negoci de la llum»

Alerten que el sector està en mans d'un oligopoli

per Redacció, Granollers, Catalunya | 9 de juliol de 2021 a les 12:45 |
L'acció de protesta contra el preu de la llum | CUP Granollers
La col·locació d’una explícita pancarta a les oficines de Naturgy a Granollers ha estat un dels moments més destacats de la manifestació que l'Esquerra Independentista de Granollers i comarca ha fet aquest dijous a la capital del Vallès Oriental, tal i com també ha passat a la resta del país. Una vintena de persones s’han aplegat per denunciar l’increment de la factura de la llum, sobretot per l’afectació que té a les llars més humils, i pel domini del sector que, segons alerten, té un oligopoli d'unes poques empreses.

Josep Maria Gontan, de la CUP, ha denunciat "l'increment de la factura en un 42% i l'oligopoli de quatre empreses que, després de la liberalització, segueix dominat el sector".


Durant l’acte també s’ha llegit un manifest que demana "curtcircuitar el negoci" que suposa per les grans companyies. Per exemple, han precisat que Endesa, l’any 2020, ha obtingut un benefici de 1.500 milions, mentre que Endesa n’ha obtingut 3.600. També han criticat que els sous dels alts directius d’aquestes empreses, algun dels quals cobra 230 vegades el que guanya algú amb el salari mitjà.

Els manifestants han demanat nacionalitzar la llum i l’accés als subministraments bàsics al tractar-se d’un dret que s’ha de garantir.

 

   Manifest de la concentració a Granollers contra la pujada del preu de la llum by naciodigital on Scribd

 

 

Participació