Homofòbia

«La diversitat no és cap amenaça; la ignorància, sí»

El jove de Santa Eulàlia víctima de l'agressió homòfoba a Sant Cugat ha participat de la concentració de rebuig contra la nova onada d'atacs al col·lectiu LGTBI

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 6 de juliol de 2021 a les 22:06 |
Àngel Exojo denuncia l'agressió homòfoba que el va deixar inconscient | Sergi Baixas

"La diversitat no és cap amenaça; la ignorància, sí". Amb aquest missatge llençat als agressors, l'Àngel, el jove de 19 anys de Santa Eulàlia que va quedar inconscient durant la Festa Major per un atac homòfob, ha denunciat els fets en una concentració de rebuig que ha tingut lloc aquest vespre a Sant Cugat del Vallès.

Prop de 250 persones s'han apropat a les portes de l'Ajuntament per condemnar aquests fets i l'assassinat d'un noi gai a Galícia aquest passat cap de setmana. Des del col·lectiu local LGTBI+ han assegurat que vetllaran per una sentència condemnatòria i asseguren que no permetran que la intolerància els "torni a tancar als armaris". En aquesta línia han exigit "prou de blanquejar l'extrema dreta que ha alimentat l'odi que ens executa; prou de titulars còmplices de les violències masclistes i lgtbifòbiques, prou de culpabilitzar les víctimes". 


"Em dic Àngel Exojo i, amb 19 anys, he patit una agressió física homòfoba". El jove de Santa Eulàlia de Ronçana expressa colpit la seva "impotència" i un "ai al cor que no em fuig". Exojo confessa que tenia por que el seu cas quedés únicament "com una anècdota traumàtica" com en tantes altres agressions homòfobes. Per sort, diu, el seu cas s'ha fet viral i aprofitarà l'embranzida per continuar denunciant aquesta realitat que el col·lectiu pateix. 
 
"Les últimes agressions són un trist recordatori de la situació que vivim a ple segle XX: la lluita encara no ha acabat", remarca. Exojo denuncia que la comunitat LGTBI ha estat "silenciada, maltractada, humiliada i marginada de la societat. Hem estat víctimes de perjudicis, abusos, crits, burles i ens hem avergonyit de ser com som". En aquest sentit, ha reivindicat l'"orgull" de comunitat i avisa que "no permetrem que se'ns maltracti i minoritzi". 

 

Exojo agraeix totes les mostres de suport rebudes durant les últimes hores Foto: Sergi Baixas


Des de la tinència d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, explica que des que van assabentar-se del cas van oferir a la víctima acompanyament, assessoria jurídica i psicològica especialitzada per a ell i el seu entorn. "És intolerable i inadmissible que aquests atacs continuïn succeïnt", ha denunciat la cupaire. Des del govern local descarten, per ara, presentar-se com a acusació popular.

Els fets estan sent investigats pels Mossos i encara no s'han localitzat els agressors.

 

Participació