equipaments

Granollers començarà a instal·lar al setembre el tram final de rampes del carrer Carles Riba

Les obres tindran una durada de 12 mesos

per Redacció, 5 de juliol de 2021 a les 19:15 |
Un tram de les rampes mecàniques de Granollers | Ajuntament de Granollers
El mes de setembre començaran les obres d'instal·lació de les rampes mecàniques al carrer de Carles Riba, segons ha avançat aquest dilluns l'Ajuntament de Granollers. Es tracta del darrer tram, entre el passeig de la Muntanya i el carrer de Lluís Vives. Les obres tindran una durada de 12 mesos.

Les rampes d'aquest punt tenen per objectiu "facilitar la mobilitat als veïns de la zona alta de la Font Verda, especialment dels col·lectius que tenen més dificultat per desplaçar-se, així com fer més accessiblesels equipaments i serveis situats a la zona alta de la Font Verda com el Centre Vallès, l'Arxiu Comarcal, la Comissaria dels Mossos d'Esquadra, el camp de futbol, el cementiri i el tanatori", segons ha destacat el consistori.Entre el passeig de la Muntanya i el carrer de Lluís Vives la rampa mecànica es col·locarà a partir de la meitat de l'eix longitudinal del carrer, pujant a la dreta. Aquest fet comportarà la demolició de l'actual vorera i de l'asfalt del carrer, fet que permetrà construir una vorera de més de 5 metres d'amplada entre la façana sud dels edificis del carrer Carles Riba i el límit de la rampa. Aquesta vorera servirà per al pas de vianants i per a l'accés als guals existents o que en un futur es puguin crear, alhora que s'hi plantarà arbrat i s'hi instal·larà nou mobiliari urbà. L'aparcament de la vorera nord del carrer Carles Riba es mantindrà. Els 165 metres de carrer, amb un pendent que s'acosta al 10% de mitjana, es dividiran en tres trams de rampa.

El projecte preveu fer de nou tots els serveis del subsòl (clavegueram, recollida d'aigües pluvials, abastament d'aigua potable, enllumenat, soterrament de les línies aèries d'electricitat i telefonia, entre d'altres) i reurbanitzar les noves voreres i les cruïlles amb els carrers de Josep Maria de Segarra i Lluís Vives, per millorar l'accessibilitat.


Quan aquestes rampes entrin en funcionament, el carrer de Carles Riba, entre el passeig de la Muntanya i el carrer Lluís Vives, passarà a tenir un sol sentit de circulació, de pujada. Aquesta mesura permetrà pacificar el carrer, donar més seguretat i resoldre els problemes existents actualment amb la connexió a la rotonda de la plaça de la Font Verda.

El pressupost total d'aquesta actuació és de 1.7 milions. La instal·lació i el manteniment són una una de les inversions més destacades dins dels pressupostos de l'Ajuntament dels darrers anys.


Durant la presentació, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha destacat que la instal·lació de les rampes respon a "una aposta per la sostenibilitat, per una ciutat de més qualitat i que té cura de la gent".

El passat mes de maig va fer un any de la posada en funcionament de les rampes mecàniques del carrer Carles Riba, entre els carrers de Lluís Vives i Veneçuela. Tot i que "la incidència de la Covid-19, els períodes de confinament i la restricció d'ús dels equipaments n'ha condicionat l'ús i en dificulta el balanç", pper cadascun dels cinc trams en funcionament hi ha passat una mitjana de 341,4 persones al dia. Es calcula que durant el període d'un any n'han fet ús un total de 124.617 persones.

 

Participació