CCVOR

Candela: «El pacte de Junts i socialistes no té direcció política»

ERC torna a criticar el pacte de govern al Consell Comarcal del Vallès Oriental

per Redacció, Les Franqueses del Vallès, Catalunya | 30 de juny de 2021 a les 18:50 |
Marc Candela, durant la seva intervenció | ERC Vallès Oriental
El grup d’Esquerra Republicana del Vallès Oriental ha tornat a criticar amb duresa el pacte de govern al Consell Comarcal, el dia en què s'ha confirmat el relleu a la presidència de l'ens supramunicipal.

En un comunicat, la formació republicana ha defensat que han presentat la candidatura de Marc Candela "amb la voluntat de donar una nova oportunitat a Junts per establir un govern independentista i d’esquerres". El també alcalde de Martorelles considera que el pacte "no té direcció política", sinó que es basa en el "repartiment de cadires" que "allunya l’ens supramunicipal de la ciutadania".


El portaveu d’Esquerra ha defensat "l’impuls" del Consell "fet l’anterior mandat amb presidència republicana, quan es va posar en marxa la Taula Avança de promoció econòmica i la marca turística del Vallès Oriental, entre d’altres iniciatives".

Els republicans també han criticat "que no s’ha publicat el programa de govern, un dels compromisos del primer president d’aquest mandat, Francesc Colomé, alhora que també s’han evidenciat diferències entre socialistes i juntaires que han afectat el funcionament de l’ens comarcal".


D'altra banda, Candela també ha recordat que el pacte "dona la presidència a un partit que avala la repressió a polítics independentistes de la comarca, com Josep Maria Jové o el juntaire Jordi Turull o, l’eurodiputat calderí Josep Solé, aquest perseguit pel Tribunal de Comptes".

Per la seva banda, la portaveu republicana, Anna Cella, davant les acusacions a ERC de voler vetar d’altres forces, ha declarat que "el veto de veritat és el de junts i socialistes per evitar que els republicans no tinguin la presidència" del Consell Comarcal. També ha denunciat "la poca transparència aplicada per l’equip de govern, que avisa l’oposició amb poc temps per posicionar-se davant de decisions ja preses".

 

Participació