música

Deu anys del Cicle de Jazz de l'Ametlla del Vallès

Tindrà lloc de l'1 al 4 de juliol

per Redacció, 29 de juny de 2021 a les 10:06 |
Els dies 1, 2, 3 i 4 de juliol se celebrarà un desè Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès que, enguany, s’ubicarà a la plaça de l’Ajuntament amb l’edifici modernista de Joaquim Manuel Raspall com a teló de fons, i que comptarà amb un cartell 100% en femení."Fidel a la seva filosofia, el Cicle de Jazz de l’Ametlla del Vallès presenta les novetats més recents de joves (i no tan joves) promeses amb un doble objectiu: donar suport als nous creadors i consolidar una plataforma on presentar la seva música, fet que ha caracteritzat aquest cicle en les seves deu edicions", destaca l'organització en un comunicat.

Pel que fa a les actuacions, Indra Rios More presentarà Carry my heart (Verve, 2018) l’1 de juliol a les 20h; Irene Reig presentarà Mira (Thechngesmusic, 2020) el 2 de juliol a les 20h; Melodie Gimard presentarà Numen (One World Records, 2020) el 3 de juliol a les 20h; i

Raquel Lúa presentarà Ruegos y demàs (Taller de Músics 2018) el 4 de juliol a les 20h.

"En la confecció del cartell d’enguany no s’ha partit de la premissa de comptar només amb artistes dones per una qüestió d’equitat de gènere ni per enfocar el festival amb una perspectiva feminista. El que ha primat ha estat la qualitat artística dels músics, i les convidades d’enguany protagonitzaran el cicle atenent al seu talent artístic i musical, fet important ja que demostra com el col·lectiu de dones músiques s’obre pas de manera natural", expliquen els organitzadors.


Totes les entrades es podran adquirir a www.entrapolis.com.

Trajectòria

L'organització destaca que en aquests deu anys "hem estat testimonis de la presentació dels primers treballs de músics que avui en dia ja són artistes consagrats, com l’Eva Fernández, l’Andrea Motis o la Rita Pagès, entre d’altres. S’ha gaudit dels concerts d’un joveníssims Llibert Fortuny o Marco Mezquida, o de l’actuació estel·lar de les Sey Sisters, de la Carola Ortiz, d’Alba Careta, etcètera". "També hem gaudit d’altres artistes més consolidats com Carles Benavent, Roger Mas, Laura Simó , Carme Canela, Susana Sheiman, David Pastor, Francesc Capella, Míriam Swanson, del mestratge del genial i prolífic Joan Chamorro, de la recent la visita l’any passat d’en Gorka Benítez o de la veterania de la primera dama del Blues en català gran Big Mama".

Nova ubicació

La principal novetat d’aquesta edició del Cicle de Jazz està en què tots els concerts es faran durant quatre dies consecutius en un mateix indret: la plaça de l’Ajuntament. Aquest canvi ha estat propiciat per l’obligada implementació de les mesures de seguretat i dels protocols establerts per les autoritats competents per contenir la pandèmia de la Covid-19. Els concerts es faran a l’aire lliure podent respectar les distàncies de seguretat.

Exposició fotogràfica

La celebració del desè aniversari del Cicle de Jazz comptarà amb testimoni gràfic de l'Associació de Fotògrafs de l'Ametlla del Vallès (AFA). Els seus membres han assistit incondicionalment a tots els concerts, immortalitzant-los amb les seves fotografies. Gràcies a la seva tasca, enguany podrem gaudir d’una exposició fotogràfica d'aquests 10 anys, que es podrà visitar mentre duri el cicle a la Sala d'Art Carles Sindreu.

Participació especial de l’Escola Municipal de Música

L’Escola Municipal de Música de l’Ametlla també tindrà protagonisme. El dissabte 3 de juliol els combos de música moderna (Combo Blue in Green, Wombo Combo i Combo Experience) actuaran a l’escenari del parc de Maria Lluïsa a partir de les 18h, on es podran veure els músics del futur i també els mestres de l’escola, Pol Padrós (Saxo), Albert Cruz (trompeta), Guillem Callejón (guitarra), Aleix Forts (contrabaix) o Alfons Bertran (bateria), que clouran el concert.

 

Participació