selectivitat

Un estudiant de les Franqueses, un dels set que han aconseguit un 9,90 a les PAU

L'Imad Benhessou, alumne de l'Institut Lauro, explica que vol fer Medicina

per Redacció, 28 de juny de 2021 a les 15:07 |
L'Imad, davant la nota que ha aconseguit | ACN / Jordi Pujolar
Imad Benhessou és un dels set estudiants catalans que ha obtingut un 9,90 a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), la més alta a Catalunya. És de les Franqueses del Vallès i el proper any vol cursar Medicina a la Universitat de Barcelona (UB). "Ja ho tenia clar i la pandèmia m'ha ajudat a refermar-me", explica. Benhessou va més enllà i somia amb especialitzar-se en neurologia: "Seria un somni exercir". El jove estudiant de les Franqueses diu que no esperava un èxit tan rotund, però a l'hora d'explicar el perquè d'aquesta fita no té cap dubte que la constància ha estat clau. "És el més important i més encara en aquests dos anys de pandèmia. És el que més m'ha beneficiat a la selectivitat", explica.

Benhessou relata que fer feina cada dia permet construir una "base" que després es fa notar a l'hora d'afrontar els exàmens. Tot i la seguretat amb què afrontava les PAU, el jove de les Franqueses assegura que el 9,90, a més de ser una de les millors notes de Catalunya ha estat una "alegria sobtada". "Ha estat molt inesperat però molt bonic", afirma.


L'estudiant afronta ara un estiu "per carregar piles" per afrontar la carrera, a partir del pròxim mes de setembre. D'això no en té cap dubte. Farà Medicina i ho farà a la UB. "Fa molt que m'agrada i ara que ja sé que entraré ja puc dir que és un somni fet realitat". Tot i que durant l'etapa d'ESO va tenir algun dubte, l'àmbit de les ciències sempre ha estat el seu preferit.

En els dos darrers anys, a més, la irrupció de la pandèmia només ha fet que refermar la seva tesi. Quan acabi l'etapa universitària, detalla, espera poder aportar el seu granet de sorra al sistema sanitari. D'entre totes les branques de la medicina, la que més li crida l'atenció és la neurologia i espera poder-s'hi especialitzar.


Imad Benhessou, que fa dies que celebra el seu èxit a les PAU, ha tornat aquest dilluns a l'Institut Lauro de les Franqueses del Vallès, acompanyat dels seus pares, on l'equip directiu i els mestres que l'han tingut a l'aula durant els darrers cursos l'han rebut amb aplaudiments i abraçades.

 

Participació