Crònica

Sant Cugat rep amb una forta abraçada a Raül Romeva

Amb la veu trencada i llargues abraçades el santcugatenc ha reivindicat el pas a la presó com a "necessari" per continuar avançant cap a la llibertat

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 25 de juny de 2021 a les 18:40 |
Desenes de veïns donen la benvinguda a Raül Romeva després de rebre l'indult | Sergi Baixas

Prop de 200 persones s'han aplegat aquesta tarda a la plaça de Barcelona per rebre a Raül Romeva. Polítics, veïns i entitats del món local s'han apropat avui, inici de Festa Major, per donar la benvinguda a l'exconseller santcugatenc després de rebre l'indult del govern espanyol que l'allibera de Lledoners. 
  Llàgrimes, tendres abraçades i emocions a flor de pell. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha traslladat la benvinguda a Romeva per part de Sant Cugat i ha assenyalat que des de dimecres "som bastant més feliços". "Volem el Raül cada dia i no que se'n torni a anar", ha afirmat la republicana posant en valor les paraules de "serenor, empatia, fermesa i compromís" del pres polític.


"Parlem d'un retorn però jo no he marxat mai", ha dit Romeva. "Malgrat haver estat tancats en una cel·la, sempre hem estat amb vosaltres que ens heu fet costat denunciant sempre i arreu el nostre empresonament", ha afegit sense deixar de recordar que encara tenen moltes causes pendents de resoldre i milers de processos oberts contra el moviment independentista català. En el seu cas, resta a l'espera d'una sentència del Tribunal de Comptes i d'una altra causa al jutjat 18 de Barcelona. 

Durant la seva intervenció ha defensat contundentment que el seu pas a la presó no ha estat agradable, però sí "necessari". "Aquí no s'acaba res, sinó que continuem avançant", ha remarcat amb l'esperit de lluita ben viu alçant l'objecció de consciència com a bandera per refermar la seva voluntat social i inclusiva. "Tot allò que hem fet ha pagat la pena; era un pas imprescindible per fer tots els que vindran després". 


En aquest sentit, ha reivindicat la importància de la "bona política" per millorar la societat. "A la presó t'adones que els presos estan molt marcats per biaixos de classe, de gènere... No podem oblidar aquesta realitat tenint aquests problemes al damunt de la taula. És la nostra feina resoldre'ls", ha apuntat l'exconseller posant el focus en la política com a eina al servei de les persones. 

"Guanyarem per desbordar el sistema. Ser tants que no ens puguin tancar a tots. Com hem recordat sempre, no hi ha presons per tanta dignitat", ha exclamat Romeva. "Ni un pas enrere ni una mirada a terra", ha afegit amb orgull davant els aplaudiments dels congregats. "Aquí no s'acaba res, si no tot comença per la llibertat". 

 

Participació