INDULTS

Els indults arribaran dimarts i seran parcials i reversibles

La Moncloa ultima una argumentació política que vol "fomentar la convivència a Catalunya", segons "El País"

per Irene Montagut, Barcelona | 20 de juny de 2021 a les 16:47 |
Els presos a la sortida de Lledoners | Josep M. Montaner
Els indults als presos polítics arriben aquesta setmana. I, segons ha publicat El País, s'aprovaran al Consell de Ministres de dimarts després de la conferència de Pedro Sánchez al Liceu de Barcelona aquest dilluns. 

La Moncloa ja té els expedients gairebé a punt: trenta pàgines per pres i amb argumentació bàsicament política. Així, posaran èmfasi en la "utilitat pública" ja que, segons argumenta l'executiu, els indults serviran per "fomentar la convivència a Catalunya". 


Seran uns indults parcials i reversibles. Parcials perquè només es perdonarà la pena de presó que queda per complir, però la inhabilitació per a càrrecs públics seguirà vigent. I reversibles perquè si es torna a cometre un delicte penat amb entre tres i cinc anys de presó, l'indult quedarà anul·lat.

Actes que demostren que hi ha possibilitats per començar una nova etapa a Catalunya, com ara la carta d'Oriol Junqueras on fa autocrítica, són una part molt important de tota l'argumentació que està ultimant Moncloa. També el recent discurs d'investidura de Pere Aragonés, que va apostar per un referèndum pactat i no per una nova consulta com la de l'1-O. 

 

Participació