cuina

RECEPTA ​​​Coca de tronada

Cada cap de setmana, les millor receptes

per Redacció, 19 de juny de 2021 a les 09:31 |
Coca de tronada | Manel Baxerias
Ingredients:


Per la coca


Llevat mare

125 grams de farina de força


20 grams de llevat fresc

65 ml. de llet a temperatura ambient



Brioix

500 grams de farina de força

10 grams de sal

100 grams de sucre

3 ous mitjans

100 grams de mantega freda

100 grams llevat mare

120 ml. de aigua aprox.

25 grams de llevat fresc

Ratlladura de pell de llimona

Un polsim de canyella en pols


Per decorar

1 ou

Fruita confitada cireres, meló, etc.

10-20 grams de sucre

Un grapadet bastonets d’ametlla

Un grapadet de sucre bolado

 

Preparant el llevat mare:

En un bol, es desfà amb les mans el llevat premsat o de forner amb la llet a temperatura ambient. I tot seguit s’hi afegeix la farina i es remena fins que la massa sigui homogènia i elàstica. Es tapa la pasta amb un drap de cuina i es deixa reposar en un lloc sense corrents d’aire fins que dobli el seu volum.

Fent el brioix:

En un bol o a la màquina d’amassar barregeu-hi tots els ingredients: la farina, el sucre, l’ou, la sal, la ratlladura de llimona, la canyella, el aigua i el llevat mare. Amasseu fins que quedi una massa homogènia.

Després afegiu-hi a mitja elaboració la mantega tallada a daus i freda de la nevera i per últim el llevat i treballeu de nou fins que la massa torni a ser homogènia, llisa i brillant.

Deixeu-la reposar un lloc aïllat de corrents d’aire dins un bol pintat amb unes gotes d’oli i tapeu amb un drap de cuina. Deixeu-la reposar fins que tripliqui de volum.

Passat el temps de fermentació, aixafeu la massa amb les mans per tal de treure’n l’aire, i aplaneu-la amb el corró deixant-la amb un gruix d’aproximadament 1 cm i amb forma ovalada.

Llavors, es torna a deixar llevar fins que dobli el seu volum a temperatura ambient.

A mitja fermentació, pinteu-ho amb ou batut, i decoreu amb la fruita confitada, el bastonets d’ametlla i el sucre. I la deixeu que acabi de fermentar.

Poseu-la a coure al forn, prèviament escalfat, a 180º C uns 15 minuts.

Quan ja està cuita, retireu-la del forn i es deixeu refredar fins a temperatura ambient.

I si ho desitgeu, un cop freda la podeu partir per la meitat i farcir-la del que vulgueu.

Amb aquests ingredients surten quatre coques de uns 300 grams de pasta cadascuna

 

 

Participació