coronavirus

Tornen els parts a l'Hospital de Mollet

El centre ha atès els primers dos naixements després de la recuperació del servei

per Redacció, 15 de juny de 2021 a les 19:42 |
Una de les sales de parts de l'Hospital de Mollet | FSM
Avui s'ha iniciat, de nou, l'atenció al part a l'Hospital de Mollet i ja hi ha hagut dos naixements, després que el passat octubre es derivessin els parts degut a la situació epidemiològica del territori. Una mare de Mollet ha estat una de les primeres a donar a llum un nadó que es diu Radostin, nascut a les 13.50h amb un pes de 3,9 kg. "L'activitat del part s'inicia en un entorn sectoritzat i acollidor per tal de mantenir la seguretat i la comoditat de la dona i el nadó i es permetrà l'accés d'un acompanyant durant tot el procés de part", ha explicat el centre. 

Una zona d'obstetrícia i maternitat humanitzada


L'Àrea d'Atenció a la Dona de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) "disposa de sales de part natural humanitzades creant un espai acollidor i més còmode per a les pacients i els seus acompanyants i una sala de lactància materna per a professionals i usuaris".

L'objectiu d'ambdues iniciatives, segons elc entre, és que "els espais de maternitat siguin el més propers possibles a la comoditat de la pròpia llar, defugint l'ambient hospitalari per tal que la dona gaudeixi el màxim de l'experiència de tenir un fill".


El part humanitzat consta de dos elements clau: "El primer és apoderar la dona i la seva família sobre les seves opcions de part i respectar les seves decisions sempre que sigui possible a través d'un pla de part personalitzat. El segon és oferir-li un espai on desenvolupar el treball de part de la manera més còmode i relaxada possible. Un part on la dona està més relaxada ajuda a reduir l'estrés del naixement del bebé. Per tant, el benestar de la dona durant el treball de part té una repercussió directe en el benestar del nadó, que es mesura a través dels patrons del registre cardiotocogràfic".

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació