empresa

Mango inicia les obres d'ampliació del centre logístic de Lliçà d'Amunt amb una inversió de 35 milions

La nova instal·lació sumarà 90.000 metres quadrats i estarà en ple funcionament el 2023

per Redacció, 15 de juny de 2021 a les 13:50 |
Pla general del magatzem de roba penjada que hi ha al centre logístic de Mango, a Lliçà d'Amunt | ACN
Mango ha iniciat les obres d'ampliació del centre logístic de Lliçà d'Amunt amb una inversió de 35 milions d'euros. La instal·lació sumarà 90.000 metres quadrats al centre existent, fins als 280.000 metres quadrats, i permetrà a la companyia estalviar un 25% en els costos de preparació des del canal en línia. L'objectiu és permetre al centre assumir el creixement de la logística de comerç electrònic i poder enviar comandes directament al client final. L'ampliació també pretén dotar de més capacitat i agilitat la zona d'expedicions i donar suport a les noves línies de negoci de Mango. L'empresa preveu que la nova instal·lació inici part de les operacions en el segon semestre de 2022 i estigui en ple funcionament el 2023.

L'ampliació contempla també la incorporació de nous automatismes que complementin les funcionalitats actuals del centre. En aquest sentit, la nau comptarà amb un classificador que permetrà seqüenciar comandes i automatitzar la gestió de devolucions.


Així mateix, disposarà de robots mòbils autònoms (AMR) destinats al moviment intern del centre. Les noves instal·lacions permetran augmentar la capacitat de gestió de peces de roba fins a 10.000 més per hora. En total, el nou centre podrà manipular 85.000 peces de roba per cada hora.

"L'increment que estem vivint en el comerç electrònic confirma que projectar aquesta ampliació va ser una decisió encertada, perquè ens permetrà automatitzar certes tasques per poder donar sortida al volum previst", ha assegurat el conseller delegat de l'empresa, Toni Ruiz.


Actualment el centre logístic centralitza la distribució a més de 2.200 botigues que Mango té en més de 110 països i reabasteix els 11 magatzems de negoci en línia de l'empresa a tot el món.

 

Participació