aigua

La Secretaria de Granollers considera contrària a la llei la consulta no referendària sobre el model de gestió de l'aigua

Una aixeta d'aigua oberta | ACN
per Redacció, 15 de juny de 2021 a les 13:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Granollers ha informat que la consulta sol·licitada per la Comissió promotora de la iniciativa ciutadana sobre la gestió directa del servei públic de l'aigua potable "no es pot admetre a tràmit per incompliment de la Llei 10/2014 de consultes populars no referendàries, segons un informe emès per Secretaria". El consistori precisa que "l'informe fa constar que la petició de la Comissió fa referència a una consulta sectorial no referendària i per l'àmbit d'actuació, que afecta tots els veïns de Granollers, requereix una consulta general o referendària, d'acord amb el que preveu la Llei 4/2010 de consultes populars per via de referèndum".En aquest sentit, l'Ajuntament afegeix que l'informe indica als promotors "la possibilitat d'iniciar la tramitació d'una consulta popular referendària, que s'hauria de fer a través d'una nova sol·licitud". Un procediment que, precisen, "estableix que s'hauria de presentar un aval de més de 6.000 habitants (major al 10% de la població) i, un cop recollides les signatures, presentar la proposta de consulta popular al Ple de l'Ajuntament, que hauria d'aprovar-la per majoria absoluta". Tot seguit, continuen, "la documentació relativa a l'expedient es tramet a la Generalitat de Catalunya, qui la fa arribar a l'Estat per tal que sigui autoritzada".

 

 

Participació