solidaritat

L'OnCodines Trail fa el lliurament dels 105.375 euros recaptats

Els fons s'han destinat a la Fundació Oncovallès i a la Barcelona Brain Health Initiative de l'Institut Guttmann

per Redacció, 14 de juny de 2021 a les 10:54 |
L'equip organitzador entrega el xec dels fons recaptats | OnCodines Trail
La primera edició del repte esportiu i solidari OnCodines Trail, organitzada pel Club Atlètic Sant Feliu i el Centre Excursionista Sant Feliu, s'ha tancat amb una recaptació de 105.375 euros contra el càncer i per la investigació de la salut cerebral. La recaptació, feta a través dels donatius als 114 equips inscrits, ha superat les expectatives de l'organització que ha lliurat els donatiu, íntegrament, a la Fundacions Oncovallès i a la Barcelona Brain Health Initiative de l'Institut Guttmann.El lliurament del xec s'ha fet aquest divendres al vespre en un emotiu acte al TAP de Bigues i Riells que ha estat un homenatge a la Glòria i al Sergi Mingote i al què hi han assistit representants de les dues entitats beneficiàries, representants de les dues entitats beneficiàries del projecte i membres d'alguns equips participants al repte.

Dels 105.275 euros recaptats a través dels donatius als equips incrits o bé al dorsal 0 del repte, 6.000 es destinaran al BBHI i la resta, a Oncovallès. De fet, Oncovallès ja va rebre al mes de novembre la primera part del donatiu (42.000 euros) per tal de poder afrontar les despeses d'algunes millores al local de la Fundació que han fet aquest any. A l'acte hi han intervingut el president de la Fundació, Pere Cladellas, i la coordinadora, Carme Grau. La pandèmia ha fet minvar els recursos que Oncovallès obté d'activitats al carrer i, alhora, ha incrementat la necessitat d'ajuda psicologica de molts usuaris de la Fundació.  


La responsable social corporativa del BBHI, Elisabet Gonzalez, ha agraït que OnCodines pensés la Fundació Guttmann per destinar una part del donatiu. I l'investigador Edgar Buloz ha explicat l'estudi que té per objectiu identificar els factors que determinen la salut cerebral. La Glòria era voluntària del BBHI i per això es va optar per aquest projecte.

En un emotiu discurs, el director esportiu del repte, Lluís Vilalta, ha repassat la cronologia de l'OnCodines des de la primera reunió embrionària, el maig de 2019, fins a ser una realitat el 29 de maig de 2021. Passant per l'ajornament per l'esclat de la Covid, quan faltaven només 10 dies per a l'estrena i per altres moments complicats com la mort en un accident de muntanya al K2 del padrí del repte, Sergi Mingote. Vilalta ha destacat la feina d'equip i la determinació de l'equip de  fer l'homenatge a la Glòria.  


Un dels moments més emotius de l'acte ha estat quan Vilalta ha desglossat la personalitat de la Glòria, l'ha definit com la inspiració del grup i ha demanat un aplaudiment per a ella que ha posat el públic del teatre demepeus. També ha estat molt emotiu el lliurament de l'àliga de fusta feta per Jordi Ubals a Míriam Roset, parella de Sergi Mingote. L'àliga va presidir el Tram Sergi Mingote del repte, el de més alçada de la prova, situat al Serrat de l'Onyó.

El director financer de la prova, Jordi Franquesa, ha repassat els ingressos i despeses del repte i ha explicat dades curioses com que s'han fet 800 donatius als equips. Els ingressos del repte, provinents de les inscripcions i de la venda de marxandatge a la botiga de l'OnCodines, han permès tenir un excedent de 3.400 euros que s'ha incorporat al donatiu. Franquesa també ha explicat que els números han sortit per la implicació dels 11 ajuntaments del recorregut que han assumit despeses com els testos d'antígens o les ambulàncies.

L'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, ha parlat com a amfitrió en nom de tots els 11 municipis i ha subratllat l'arrelament del projecte OnCodines Trail al territori.
Una festa de l'esport i la solidaritat

La primera edició l'OnCodines, celebrada dissabte 29 de maig, va ser una autèntica festa de l'esport i la solidaritat contra el càncer amb la participació de 92 equips i més de 250 voluntaris. L'OnCodines va ser esdeveniment segur ja que els 565 participants, els voluntaris i tota l'organització s'ha fet tests d'antígens (tots amb resultat negatiu) i es van  respectat totes les mesures sanitàries establertes pel protocol Covid de la prova, validat per la FEEC i supervisat per la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.

El repte va transcórrer sense incidències destacables al llarg de 14 hores i mitja en onze municipis del Vallès Oriental i el Moianès en tres recorreguts diferenciats però tots amb sortida i arribada a Sant Feliu de Codines: l'L de 72 quilòmetres, l'M de 55 i l'S de 43. Dels 92 equips que han passat per l'arc de sortida, 91 han assolit completar els recorreguts. A banda de completar els recorreguts, els equips tenien el repte de recaptar un mínim de 600 euros cada un per destinar a les fundacions beneficiàries.

 

Participació