art

El Museu Abelló presenta l'exposició «Inventari de Latung La La», de David Ymbernon

L'artista multidisciplinari aborda diferents disciplines, com ara l'escultura, la pintura, les instal·lacions, les arts escèniques o la poesia escrita

per Redacció, 13 de juny de 2021 a les 11:49 |
David Ymberon exposa al Museu Abelló | Museu Abelló
El Museu Abelló presenta l'exposició l'Inventari de Latung La La, de David Ymbernon. Amb aquesta mostra, el museu molletà ofereix la possibilitat de conèixer l'obra de Ymbernon, un artista multidisciplinari que aborda diferents disciplines com ara l'escultura, la pintura, les instal·lacions, les arts escèniques o la poesia escrita. L'exposició es pot visitar del 10 de juny al 19 de setembre.

Segons explica el museu, el treball d'Ymbernon es caracteritza per la llibertat absoluta de creació. La seva obra es mou entre la pintura, l'escultura, el teatre, la poesia, la performance i la gastronomia, que juga un paper molt important en les seves intervencions.


"El seu univers creatiu es barreja amb la vida real de manera indeslligable de tal forma "que podem parlar d'un Univers Ymbernon, on el color taronja juga un paper protagonista".

En el moment de presentar la seva obra, la regidora de Cultura, Mercè Pérez, ha donat la benvinguda a l'artista parlant "d'un recull d'obres, moltes d'elles elaborades a partir d'objectes quotidians, que projecten molt bones vibracions i ens traslladem a records quotidians que tots tenim, a aquells racons interiors que et fan sentir bé". Pel que fa a les activitats paral·leles a l'exposició, Pérez ha dit estar "encantada no només de la mostra que recull el museu, sinó també de totes aquelles activitats que estan vinculades a l'exposició com seran les visites guiades, les activitats familiars o les arts escèniques". 


Segons Ymbernon, "les obres s'expliquen per elles mateixes. I aquesta inquietud creativa és perquè una obra en porta a l'altra, d'una disciplina a l'altra, i d'aquí aquest ventall". Sobre dues de les principals característiques de la seva obra, com són la infantesa i el color taronja, Ymbernon apunta que "sempre he dit que camino d'esquenes perquè no vull perdre de vista ni la meva infantesa ni el meu passat. Mai és tard per tenir una infantesa feliç. I pel que fa al taronja, és un color que parla de mi. Canviant, enèrgic, alegre, insistent, obsessiu, una configuració de moltes coses amb les quals m'identifico".   

Aquesta exposició és un recull d'obres que formen part d'un tot, i en aquest sentit es pot comparar amb la Casa Abelló, un espai on s'apleguen diferents disciplines artístiques, però on la casa és l'obra en sí. 


Activitats vinculades

Hi haurà una sèrie d'activitats paral·leles a l'exposició, com ara les visites guiades que es faran dins de la programació del Refresc'Art abans dels concerts a la terrassa, una sessió de comptes inspirats en l'exposició, i en el marc de la Festa Major, un espectacle culinari que fa el mateix David una activitat que es farà al setembre de dansa i música. 

 

Participació