parc natural del Montseny

Més vigilància al Parc Natural del Montseny per evitar la circulació de BTT per indrets no autoritzats

Es farà amb la col·laboració de la Unitat regional de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra

per Redacció, 11 de juny de 2021 a les 16:25 |
Reunió de la direcció del Parc Natural del Montseny amb delegats territorials de la URME de Mossos d'Esquadra | XPN / Diputació de Barcelona

El Parc Natural del Montseny incrementa les mesures per evitar males pràctiques per part dels visitants dins l'espai natural, especialment davant el nombre creixent de bicicletes BTT i motocicletes que circulen per corriols i senders del parc, experimentat en els darrers mesos. Les mesures es concreten en el reforç de la senyalització de  prohibició de circulació de bicicletes en els indrets no autoritzats, i l'increment de la vigilància per part de personal de parc que comptarà amb la col·laboració d'agents de Mossos d'Esquadra, segons es va acordar en una reunió mantinguda dijous a la seu del parc amb responsables de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Mossos d'Esquadra.

En aquesta reunió també es van tractar altres aspectes de protecció de l'espai natural davant l'elevada freqüentació de visitants, com el bany en estanys i rieres, l'estacionament indegut, l'acampana en llocs no autoritzats i els danys que causen els gossos dels visitants en els ramats que transiten per les zones pastura. L'increment de la senyalització i vigilància també inclou les zones properes als espais fluvials, on es recorda que no està permès banyar-se. Els hàbitats de ribera del parc natural son espais molt sensibles i tenen un especial interès de conservació.

L'acampada no és permesa en el parc natural, excepte les zones habilitades, com tampoc es pot estacionar entre les 20 h i les 8 h a les zones d'aparcament de Santa Fe, plana Amagada, plana del Coll, plana de Bombers, can Cruspinell, coll de Bordoriol, ses Ferreres i Collformic., així com tampoc es pot pernoctar fora de les àrees habilitades.

L'objectiu de la direcció del Parc Natural del Montseny és preservar el conjunt de l'espai natural amb les millors garanties per la fragilitat dels ecosistemes d'aquest espai natural, que és també Reserva de la Biosfera.

 

Participació