camp

Crit d'auxili d'Asaja pels danys provocats per la fauna als conreus

Demanen "lleis de caça efectives" a la Generalitat

per Redacció, 9 de juny de 2021 a les 18:48 |
Un camp destrossat pel pas d'animals | Asaja
El sindicat agrari Asaja ha fet, aquest dimecres, un crit d'auxili des de Granollers. En concret, demanen ajudes per l'augment de les destrosses els animals salvatges provoquen als camps de conreu de la comarca. Per exemple, volen solucions per evitar que els senglars malmetin la collita de cereals, que molts pagesos estan començant a segar aquests dies.

La presidenta del sindicat, Rosa Pruna, ha alertat que, per primera vegada, els senglars han arrencat camps de cereals a zones periurbanes al Penedès, la Selva i el Vallès Oriental, "deixant destrossats els camps de blat o ordi, una collita avançada i poc granada". A més, ha explicat que també són portadors de malalties com ara la pesta porcina africana, que ja es pateix a altres països de la UE: "Demanem lleis de caça efectives a la Generalitat. Sabem que són problemes per a les poblacions pel risc que comporten".


Pruna, a més, ha demanat que les ajudes del PDR tinguin una línia específica per les pèrdues que ocasiona aquesta fauna.

També ha especificat que, aquest 2021, el cost dels cereals ha augmentat entre un 24 i un 30%. I que, en canvi, els preus de la carn i de la llet segueixen sent baixos: "Aviat haurem de dir: la fauna o els sectors agrícoles i ramaders".


 

 

Participació