sentència de l'1-O

CCOO i UGT donen suport als indults dels presos polítics

Els dos sindicats reclamen avançar en el diàleg i la negociació, i diuen que és "imprescindible" l'alliberament dels líders de l'1-O

per B.S., 8 de juny de 2021 a les 20:16 |
Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn entrant a la presó després de la suspensió del tercer grau | ACN
CCOO i UGT s'han posicionat a favor de l'indult dels presos polítics. En un comunicat conjunt amb el títol Un indult necessari per a un nou temps polítics, les dues organitzacions constaten que l'empresonament dels líders polítics i socials catalans es "un seriós impediment" per propiciar un "escenari de diàleg i negociació" que serveixi per "reconduir les coses al camí deliberatiu i transaccional propi de la política". 

Els dos sindicats majoritaris reclamen "recuperar el valor del diàleg, la negociació, la voluntat d'acord" i per això és "imprescindible" l'alliberament dels presos, "que ja han passat un llarg període de temps a la presó". "Un procés d'indult és necessari, tot i que no suficient, per superar episodis passats", diu el comunicat. 


Les centrals sindicals recorden que l'Estat "ha de reconduir algunes de les crisis polítiques profundes que ha patit l'última dècada" i especialment "els fets que han tingut lloc a Catalunya des de la tardor del 2017".

CCOO i UGT apunten que emeten aquest criteri "conscients que les decisions polítiques que s'adoptin condicionen el context econòmic i social" on aspiren que "evolucionin les reivindicacions dels treballadors". "Espanya s'enfronta a reptes i oportunitats estratègiques en els pròxims anys", alerten.

 

Participació