cuina

RECEPTA ​​​Kebab de pollastre marinat al pebre vermell

Cada cap de setmana, les millor receptes

per Redacció, 4 de juny de 2021 a les 18:39 |
Kebab de pollastre marinat al pebre vermell | Manel Baxerias
Ingredients per a 2 persones:

2 cuixes de pollastre desossades, sense pell, tendrums ni sense nervis

1 iogurt grec
El suc de ½ llimona

1 cullerada sopera de julivert picat
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç de la Vera

1 bitxo de caiena picat
Oli d'oliva suau
Sal
Pebre negre

Elaboració:

Talleu les cuixes de pollastre en trossos llargs i estrets d'aproximadament de dos centímetres.
Poseu en un tupper el iogurt, el suc de llimona, el julivert picat, el pebre vermell, el bitxo de caiena, la sal i unes voltes de molinet de pebre negre. Barregeu-ho tot, incorporeu-hi les tires de pollastre cobrint els trossos del tot i deixeu-ho reposar durant almenys cinc hores a la nevera. Nosaltres ho vam deixar tota una nit.

Al moment de coure’l, escorreu bé els trossos de pollastre. Poseu a escalfar l'oli d'oliva en una paella gran i quan comenci a fumejar lleugerament, submergiu-hi els trossos de pollastre uns quatre o cinc minuts per cada costat. Cal que quedin ben daurats per fora i no massa fets per dins, perquè estiguin més sucosos. Passeu-los a un plat amb paper de cuina per tal d’eliminar l’excés d’oli.

Per servir-los podeu acompanyar els trossos de pollastre amb una amanida de cogombre, o bé uns panets de pita calents, oberts i untats de salsa de iogurt picant o de kebab.

El truc bàsic en aquesta recepta és que el pollastre estigui ben marinat perquè absorbeixi totes les aromes. I també que, en fregir-lo, l'oli estigui molt calent per tal aconseguir una bona crosta exterior.

 

Participació