corpus

El Corpus de la Garriga, a punt

Les flors tampoc faltaran aquest any, amb una catifa central a la plaça de l'Església

per Redacció, 4 de juny de 2021 a les 18:28 |
Una de les catifes de flors que es van poder veure en una anterior edició de Corpus | Ajuntament de la Garriga
Aquest cap de setmana la Garriga celebra Corpus i, un cop més, la festa haurà de repensar-se degut les mesures de contenció de la pandèmia. "Malgrat això, la intenció és que la ciutadania pugui seguir gaudint d'aquesta festa tradicional, això sí, d'una manera diferent", ha destacat l'Ajuntament.

El Corpus, festa religiosa de tradició pagana, oferirà un espai per a la cultura popular, davant la impossibilitat de fer activitats al carrer. Així, el Teatre de la Garriga - El Patronat acollirà l'espectacle Phantasticum, dirigit per Albert Vilar, un espectacle teatralitzat de música, cant, dansa i cultura popular protagonitzat per les entitats de cultura tradicional i popular garriguenques. Es faran passis tant dissabte com diumenge i les entrades es poden reservar al web del teatre.


El Centre de Visitants també se suma a la celebració del Corpus amb l'activitat familiar Preparem la catifa. Cal inscripció prèvia a info@visitalagarriga.cat o al telèfon 610 477 823.

Dissabte a les 17 h, el cor Kantikune farà el concert Requiem a la parròquia de Sant Esteve.


Les flors tampoc faltaran aquest any, amb una catifa central a la plaça de l'Església, que lluirà diumenge. I serà també en aquesta mateixa plaça, on tindrà lloc una actuació molt especial: des del balcó de l'Ajuntament, diferents corals garriguengues interpretaran la Cançó de Corpus amb què l'any passat l'escena musical de la Garriga va voler mantenir viva la tradició. Aquesta commemoració del Corpus també comptarà amb l'actuació dels gegants i un ball homenatge.

Diumenge a la tarda també es lliurarà el premi del Concurs de Cartells de Corpus 2022 i hi haurà un concert de sardanes al Passeig, amb la Cobla Jovenívola de Sabadell. L'acte servirà per estrenar la sardana Corpus a la Garriga, d'Antoni Guinjoan. Com que l'aforament és limitat, cal fer reserva prèvia al correu agrupaciosardanistalagarriga@gmail.com, indicant nom, cognoms i telèfon de cada persona inscrita.


Actes previs

Tot i que els actes es concentren aquest cap de setmana, des de fa uns dies ja n'hi ha de relacionats. El passat 29 de maig es va inaugurar l'exposició del Concurs de cartells de Corpus, a Can Raspall, que es pot visitar fins aquest dissabte. A més, el 35è Concurs Popular d'Aparadors de l'ASIC dona colors als comerços del poble, sota el lema La Garriga floreix amb el Corpus. Els aparadors decorats es podran veure fins diumenge.

 

Participació