educació

La VallèsBot celebra la 4a edició el 25 de maig amb una jornada centrada en la gent gran

17 centres educatius de Granollers, Canovelles, les Franqueses i la Roca presentaran els seus projectes

per Redacció, 22 de maig de 2021 a les 10:10 |
Detall del cartell de la VallèsBot | NG
El proper dimarts 25 de maig al matí se celebrarà, a les pistes exteriors del Palau d'Esports de Granollers, la 4a edició de la VallèsBot. La jornada, organitzada pel Servei Educatiu del Vallès Oriental I i l'Ajuntament de Granollers, amb el suport dels ajuntaments de Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Roca del Vallès, compta amb la participació de 17 centres de primària i secundària d'aquests 4 municipis que presentaran un total de 30 projectes.

Enguany, el títol de la jornada és Grans!, i girarà sobre la temàtica del món de la gent gran. L'objectiu és que els alumnes dissenyin ginys robòtics que es puguin incloure en la vida d'aquest col·lectiu, que pot abastar categories tan diferents com l'assistència, l'estil de vida, l'activitat física, l'entreteniment, la cultura, entre d'altres. "D'ençà de la seva primera edició, la Vallèsbot ha volgut potenciar la programació i la robòtica com a eina per a incentivar el treball per projectes entre l'alumnat dels centres participants", destaca l'organització. 


Dimarts a les 9 h està previst que visitin la VallèsBot el director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació, Pere Masó; l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral; el regidor d'Educació de Granollers, Francesc Arolas; l'alcalde de Canovelles, Emilio Cordero; l'alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé; la regidora d'Educació de les Franqueses, Marina Ginestí; l'alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil; i el regidor d'Educació de la Roca, Albert Bassa. 

El projecte VallèsBot


Aquest projecte va néixer el curs 2017/2018 del treball en xarxa entre professors, centres educatius, Ajuntaments i el Servei Educatiu del Vallès Oriental I. Es tracta d'una activitat intermunicipal per la implementació dels coneixements de la robòtica i el pensament computacional tot donant solucions a reptes de caràcter social del nostre entorn més proper. A diferència d'altres projectes de vocació i cultura tecnològica, la VallèsBot no és competitiva i es fa en horari lectiu, fet pel qual tot l'alumnat pren part de la proposta i aprèn de la construcció i programació de robots.

 

 

Participació