habitatge

VÍDEO Tensió a Canovelles per l'ocupació per part de la PAH d'un bloc que portava dos anys buit

La plataforma diu que "el recuperen" per a sis famílies sense habitatge digne o que eren a punt de ser desnonades

per Redacció, 14 de maig de 2021 a les 22:00 |
La PAH de Granollers ha ocupat aquest divendres a la tarda un bloc buit de Canovelles per destinar-lo a famílies necessitades. La plataforma ha defensat que han "recuperat" l'immoble, propietat del fons voltor Cerberus -que el va adquirir al BBVA- per destinar-lo a sis famílies que no disposen d’un habitatge digne o eren a punt de ser desnonades. A més, han criticat que el pis portava dos anys buit i que han esgotat "totes les vies legals possibles i no s’ha trobat cap alternativa".

"Aquest no és un cas aïllat. Els bancs malvenen habitatges a fons voltor, que en fan una revenda a un preu més elevat o generen un augment del preu dels lloguers. A la PAH entenem que els pisos buits només serveixen perquè bancs i fons voltor puguin especular, i en defensa del dret a l’habitatge, és necessari que recuperin la seva funció social: ser sostre per a les famílies que ho necessiten. Defensem que les nostres vides van abans que el seu negoci", ha defensat la PAH de Granollers en un comunicat.
"Aquesta acció, doncs, respon a un estat generalitzat d’emergència habitacional generat de forma artificial i deliberada pels bancs i el govern", han afegit. Des de la plataforma també expliquen que han enviat una carta a les veïnes del bloc, informant de l’acció i el seu objectiu. "Paral·lelament, es treballarà perquè sigui un projecte respectuós amb la convivència del barri", finalitzen.

L'acció ha provocat moments de tensió amb la policia local i els Mossos d'Esquadra que s'han traslladat al lloc dels fets.

 

Participació