treball

La contractació formalitzada al Vallès Oriental durant el mes d'abril duplica la xifra de fa un any

El mes d'abril s'ha tancat amb un total de 10.636 contractes

per Redacció, 6 de maig de 2021 a les 15:32 |
Creix la contractació al Vallès Oriental | NacióDigital
El mes d'abril s'ha tancat amb un total de 10.636 contractes al Vallès Oriental, una xifra lleugerament inferior a la registrada el mes passat (en concret, 300 contractes menys) però que duplica el total de contractes registrats tot just fa un any.

Segons valora el Consell Comarcal del Vallès Oriental, "evidentment, l'abril de 2020 va ser un dels mesos més restrictius a causa de l'impacte de la pandèmia derivada de la Covid-19, amb una aturada pràcticament total de l'activitat, cosa que es va reflectir en la caiguda brusca de la contractació".


Seguint en l'anàlisi interanual, tots els municipis de la comarca registren un augment important de la contractació respecte l'any passat: "De fet, als municipis més petits, per exemple, fa un any no es va fer cap nou contracte i les darreres dades indiquen un canvi notable".

"Cal dir però que, en termes de qualitat d'aquesta contractació, es constata que els increments es donen amb més força en la contractació temporal (que suposa més del 85% del total de contractes, i arriba, en el cas de les dones, al 87%)", afegeixen.


A Catalunya, també s'ha registrat un creixement important de la contractació, amb la xifra de 197.798 contractes laborals, 31.670 indefinits. Intermensualment, la contractació s'ha reduït lleugerament, com a la comarca, amb un 0,5% de contractes menys.

 

Participació