ascensió 2021

Granollers ofereix una programació cultural i diversos mercats per als dies de l'Ascensió

Els actes seran del 14 al 16 de maig

per Redacció , 4 de maig de 2021 a les 16:52 |
Cartell de l'Ascensió d'aquest any | Ajuntament de Granollers
Granollers ha donat a conèixer la programació alternativa per l'Ascensió. Del 14 al 16 de maig s'oferirà un conjunt d'actes culturals, però també petits mercats en diversos espais de la ciutat.

Als equipaments culturals hi haurà propostes escèniques i s'han habilitat dos nous escenaris a l'aire lliure, el Parc de Ponent – amb espectacles destinats al públic familiar i el Parc Torras i Villà, on s'oferiran espectacles i concerts pensant per a joves i adults. Propostes de teatre, música moderna, música d'orquestra, coral, òpera, màgia, circ, exposicions... que es poden consultar en aquest enllaç.


Segons recull l'Ajuntament, la regidora de Cultura, Maria Villegas, ha destacat les exposicions que volen recordar l'Ascensió des dels seus inicis. Així, es podrà visitar a la planta baixa de l'Ajuntament Una passejada per la Fira de l'Ascensió, des dels anys quaranta als setanta. I, a la Porxada, Recordant l'Ascensió es podrà veure una instal·lació de quatre cubs amb 16 fotografies en gran format de la desfilada, els recintes firals i les activitats de l'Ascensió.

A més, als aparadors de comerços i restaurants de la ciutat es podran veure fins a 200 cartells amb mirades i èpoques diferents que mostren les activitats que es feien els dies de l'Ascensió, com la desfilada, els primers recintes firals, els animals, les activitats... "i, sobretot, la gent, granollerins i granollerines; i també els visitants de la comarca que feien visita obligada a l'Ascensió de Granollers". Les fotografies són de Joan Caballeria, Joan Mas, Joan Tintó, Mercè Bufí, Merletti, Jorge Soteras, Patrici Valls, Pere Cornellas, Postius i Suárez.


Mercats a la plaça Barangé, les Olles i la Corona

La regidora Gemma Giménez ha presentat els diversos mercats que hi haurà durant els dies d'Ascensió. Uns mercats que,s egons el consistori, compliran amb totes les mesures de prevenció, espais perimetrats i control d'aforament. A la plaça Barangé es farà el Mercat del vi i d'enoturisme, acompanyat d'un espai de degustació i venda de formatges i embotits artesans, amb un espai per conèixer l'oferta enoturística de les diferents denominacions d'origen del territori. Una mostra que compta amb el suport del Consorci de Promoció Enoturística de la DO d'Alella i amb la presència del Consell Regulador de la DO d'Alella. També es comptarà amb la presència d'una empresa de Granollers, Vi i companyia, que compta amb una plataforma de venda per internet i de tasts de degustació a domicili. S'ha comptat amb la col·laboració de Francesc Portet per a la selecció dels productors de formatges.


A la Plaça Barangé hi haurà també el Mercat de les Olors, un nou espai organitzat amb el Parc de les Olors de Santa Eulàlia de Ronçana, amb exposició de plantes aromàtiques i medicinals, venda de producte i de planter, i diverses xerrades i tallers per a famílies i infants: Catalunya, terra d'olors.

Complementarà aquest nou espai el mercat de la plaça de la Corona, que tindrà lloc el dissabte 15 de maig al matí, que sumarà a l'oferta habitual de fruites i verdures de proximitat, algunes parades de plantes ecològiques locals, cerveses artesanes o altres productes ecològics de la comarca. El dissabte, a la plaça de les Olles, es podrà visitar el mercat d'artesans d'alimentació, amb l'oferta habitual.

Jornades gastronòmiques a bars i restaurants

D'altra banda, amb el Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental s'han organitzat unes jornades gastronòmiques on bars i restaurants de la ciutat oferiran diferents propostes organitzades en tres categories: esmorzars de forquilla i vermuts i dinars de l'Ascensió. Un esdeveniment que anirà acompanyat de premis com la visita a un celler, vals per comprar en botigues de les diferents associacions de comerciants de la ciutat, per anar a un restaurant, o entrades pel Teatre Auditori, posant en valor comerç, cultura, restauració i propostes d'enoturisme.

Reaccions

El grup de Primàries ha emès un comunicat en què demanen "repensar i reimpulsar" la fira sense oblidar els orígens inicials; fer-la present també al centre de la ciutat "per fer-la més propera a la ciutadania"; seguir amb l'objectiu de la promoció de l’acvitat econòmica "sense deixar de fomentar la pagesia i ramaderia de la comarca amb productes de proximitat, però potenciant la difusió de les noves formes de treball del segle XXI"; fer que duri una setmana i complementar-la amb acvitats gastronòmiques de proximitat, tallers alimentaris i oferta cultural als carrers i les places"; i, finalment, "tornar a implicar les patronals, centres formaus de FP i associació de comerciants en el reimpuls de la fira".

 

   Programa Ascensió Granollers by naciodigital on Scribd

 

 

Participació