medi ambient

Catalunya en Comú proposa una semicoberta solar per a l'AP-7 i la C-17 en lloc de parcs en terrenys agrícoles

Diuen que permetria la generació d’energia suficient per abastir bona part del Vallès Oriental

per Redacció , 4 de maig de 2021 a les 12:52 |
Un projecte de cobertura d'una carretera, a Alemanya | Catalunya En Comú VO
Catalunya en Comú al Vallès Oriental rebutja que es facin parcs solars en terrenys agrícoles de la comarca. En una nota de premsa, els comuns alerten que que aquests projectes "trinxen el territori, empobrint la comarca i cercant únicament el major benefici possible amb uns terrenys el més barats possible".Plantegen "alternatives respectuoses amb el territori i el paisatge, com ara la semicobertura d’alguns trams de les grans infraestructures viàries, com l’AP-7 o la C-17". Aquesta fórmula, expliquen, que ja està en fase d’estudi a diverses vies de gran capacitat d’Alemanya, "permetria la generació d’energia suficient per abastir bona part del Vallès Oriental, evitant en gran mesura l’impacte territorial que generen els parcs solars, optimitzant el rendiment de l’energia generada i apostant per la col·laboració público-privada en el desenvolupament del projecte".

De fet, els comuns plantegen l’arribada dels fons de reconstrucció europeus, Next Generation, com una oportunitat per a fer realitat aquesta aposta, constituint una empresa pública d’energia del Vallès Oriental, que coimpulsaria aquest i d’altres projectes per a la transició energètica.


La formació reclama "propostes que persegueixin un canvi en el model de consum i de producció energètica, que avancin en la construcció d’un nou sistema, lluny de projectes especulatius". En aquest sentit, han explicitat el seu "compromís absolut amb la necessària transició energètica i l’aposta per les energies renovables". 

Catalunya en Comú també reclama que tots els equipaments públics de la comarca instal·lin plaques solars, així com la obligatorietat per als edificis de nova construcció d’esdevenir energèticament autosuficients

 

Participació