automobilisme

La flexibilització de les restriccions permetrà que mil abonats puguin presenciar diumenge el Gran Premi de Fórmula 1

Els espectadors seran escollits a través d'un sorteig

per Redacció , 3 de maig de 2021 a les 18:05 |
Una edició de la Fórmula 1 al Circuit | Circuit de Barcelona-Catalunya
Tot i que el 17 d'abril es va anunciar que el públic estava descartat, el Gran Premi de Fórmula 1 del Circuit de Barcelona-Catalunya comptarà amb assistents. El Circuit ha emès un comunicat en què explica que 1.000 aficionats podran veure'l en directe el diumenge 9 de maig, quan finalitza l'estat d'alarma. Els assistents seran abonats del Circuit, que podran gaudir de la cursa des de tribuna principal.

El Circuit explica que el canvi es deu a "la flexibilització de les mesures vigents per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia" i al fet que el Procicat permeti desenvolupar esdeveniments a l'aire lliure amb un aforament del 50% i a un màxim de 1.000 persones amb seient preassignat. I també a l'elaboració d'un nou protocol d'accés. 


La insta·lació també ha explicat com s'escolliran els abonats assistents: "Com que aquest col·lectiu supera en escreix el miler de persones, tots aquells que vulguin assistir al Gran Premi hauran d'inscriure's a un sorteig que es realitzarà davant notari".

En unes declaracions recollides pel Circuit, el seu director general, Josep Lluís Santamaría, ha destacat "la rellevància de poder obrir les portes als aficionats i premiar els abonats per la seva fidelitat al llarg de la història del Circuit en un esdeveniment de primer nivell com és la Formula 1. Tenim l'oportunitat de ser un exemple d'esport segur i d'oferir un escenari amb plenes garanties. Estem molt satisfets de poder fer el primer pas endavant cap a l'obertura gradual de les nostres instal·lacions i poder tornar a rebre a tots els que estimen l'esport i el món del motor, encara que en aquesta ocasió sigui una quantitat reduïda".


El protocol 

Els 1.000 abonats escollits podran seguir l'activitat de la pista des de la part baixa de la Tribuna Principal. Cada localitat estarà separada per un espai lateral (dreta i esquerra) i per un espai frontal (davant i darrere) per assegurar la distància social de seguretat. Hauran de portar la mascareta en tot moment, no es podrà fumar i no es podran consumir begudes o aliments des de la tribuna. Per això s'habilitaran diferents zones de restauració en altres punts.


Els espectadors podran estacionar al pàrquing In6 i l'accés al Circuit s'efectuarà únicament per la Porta 3, on es prendrà la temperatura corporal a cadascun dels assistents. Hi haurà punts d'aïllament per als espectadors que no assoleixin les mesures Covid. L'accés al Circuit només permetrà als abonats estar a les zones de restauració habilitades i al seient assignat de la Tribuna Principal. No es podran recórrer, com es feia habitualment, les zones de públic del Circuit.

 

Participació