civisme

Dues muntanyes de mobles i trastos per denunciar l'incivisme a les Franqueses

L'Ajuntament apila alguns dels voluminosos que cada setmana es retiren dels carrers del municipi

per Redacció , 1 de maig de 2021 a les 18:38 |
Una de les muntanyes de voluminosos instal·lada a les Franqueses | Ajuntament de les Franqueses
Aquest divendres al matí s'han desvetllat a les Franqueses del Vallès dues accions sorpresa que hi ha previstes dins de la campanya No la caguis!. Es tracta de "dues muntanyes d'incivisme", una instal·lada a la rotonda del Passeig del Primer d'Octubre amb la plaça de l'Ajuntament, a Corró d'Avall; i una altra a la plaça Major de Bellavista. Cada monument urbà està format per un volum equivalent als mobles i trastos que, cada setmana, es retiren als carrers del municipi. L'objectiu d'aquestes accions, segons ha destacat el consistori, és "denunciar l'incivisme social que comporta l'abandonament incontrolat de residus voluminosos". Les estructures tenen unes mesures aproximades de 10 metres de diàmetre i 5 metres d'alçada, i estaran ubicades en aquests punts durant els propers dies. 

De fet, la campanya No la caguis! s'ha posat en marxa precisament per promoure el civisme i la convivència. Al llarg dels propers mesos es portaran a terme més accions de conscienciació que incidiran en quatre eixos estratègics, el primer dels quals la recollida de voluminosos.


Segons alerta el consistori, aquest tipus de material no es pot abandonar a qualsevol punt sense previ avís. I precisen que el servei de recollida es porta a terme els dimarts a la tarda a Bellavista i els dijous a la resta del municipi. I que abans cal trucar al telèfon gratuït 900 101 338.

 

Participació