política municipal

Granollers canvia els criteris d'atorgament de subvencions per un informe de la interventora municipal

Ara el consistori només pagarà el 80% fins que no es justifiqui la despesa

per Redacció , 1 de maig de 2021 a les 18:10 |
Imatge del ple virtual del mes d'abril a Granollers | NG
Un informe de la interventora municipal de Granollers que recorda la necessitat de complir l'ordenança que obliga les entitats a justificar les subvencions atorgades abans de poder rebre'n de noves ha fet que l'Ajuntament hagi creat una nova norma de control per les concessions. El regidor d'Hisenda granollerí, Jordi Terrades, ha explicat al ple d'aquest dimarts que això farà que aquest any el consistori només pagui el 80% de la subvenció, mentre que la restà s'abonarà quan s'hagi presentat la respectiva justificació.

Aquesta novetat es va explicar quan es debatia el cinquè punt de l'ordre del dia: quan es donava compte dels informes de control financer definitius fets durant l'exercici 2020 per la interventora municipal. En aquests informes, precisament, s'alertava d'aquesta obligatorietat.


La regidora de Primàries, Mònica Ribell, ha celebrat el canvi, tot i que ha destacat que des de la seva formació porten temps alertant de la situació: "Hem qüestionat en nombroses ocasions que encara quedin pendents sense justificar subvencions de fins a set anys enrere. És imprescindible per garantir el bon ús del diner públic, i és alarmant que hi hagi hagut aquesta deixadesa". 

Alhora, Ribell ha ironitzat amb el PSC: "És curiós que l'ordenança no es complís però haguéssim de sentir com el seu partit deia, de manera reiterada en aquest mateix ple i al Parlament, que els partits independentistes desobeïen les lleis".


Terrades, per la seva banda, ha respost que l'antiga intervenció no havia justificat mai aquestes justificacions, però que la nova sí: "Ha dictat una norma de control que els serveis tècnics de les regidories ja estan complint. No hi ha cap problema". Terrades, a més, ha criticat les declaracions de la representant de Primàries: "El que em preocupa més és la substrat de malfiança que hi noto amb les entitats socials, culturals i esportives de la ciutat".


 

 

Participació