empresa

La plantilla de Bosch a Lliçà d'Amunt ratifica el preacord per tancar la planta el juny del 2022

Es preveu afavorir un procés de reindustrialització i recol·locacions de part de la plantilla dins el grup

per Redacció , 22 d'abril de 2021 a les 22:20 |
La planta de Bosch a Lliçà d'Amunt | ACN
La plantilla de Robert Bosch a Lliçà d'Amunt ha ratificat aquest dijous en assemblea el preacord al que van arribar ahir la direcció i el comitè d'empresa per tancar la fàbrica el 30 de juny del 2022. Dels 288 vots emesos, 266 han estat a favor, 21 en contra i un en blanc. Tot i que el tancament serà al juny, l'acord validat pels treballadors estableix el 31 de desembre del 2022 com a data de referència per desplegar la resta de punts acordats. Entre aquests, per exemple, hi ha un increment salarial del 2,5% sobre el del 2020 amb retroactivitat a 1 de gener del 2021. Salari que servirà com a base pel càlcul de les indemnitzacions. També preveu afavorir un procés de reindustrialització i recol·locacions de part de la plantilla dins el grup.Al preacord, segons ha informat CCOO, es planteja un procés de reindustrialització amb la gestió dels actius en favor de l’empresa que es quedi les instal·lacions, amb el compromís de Bosch de no lucrar-se amb la venda. Pel que fa a les recol·locacions, es prioritzaran els treballadors de Lliçà dins el mateix grup però també es preveuen casos de formació i reorientació laboral durant nou mesos, ampliables a tres mesos més.

Pel que fa al calendari, hi haurà un primer bloc d'acomiadaments l'agost d'aquest 2021, amb 45 voluntaris que rebran 10.000 euros addicionals d'indemnització. Més endavant, el desembre del 2021, hi haurà un segon bloc amb les mateixes condicions que els primers acomiadats. Mentrestant, l'empresa es compromet a no fer acomiadaments forçosos fins la data del tancament, el 30 de juny de 2022.


En relació a les indemnitzacions, el preacord preveu que els menors de 50 anys tindran dret a 50 dies per any treballat sense cap topall, amb un lineal de 1.600 euros, també sense topall. En el cas dels treballadors d'entre 50 i 54 anys, es preveu la mateixa indemnització a més de l'import del conveni especial amb la Seguretat Social fins els 63 anys.

Finalment, els empleats de 55 anys o més rebran una renda del 71% del salari brut de referència fins els 63 anys, amb regularització de l’1% anual i conveni especial amb la Seguretat Social fins els 63 anys.

 

Participació