«Granollers, amunt i avall»: un llibre per mostrar el patrimoni i el potencial de la ciutat

L'obra es pot comprar a partir de divendres a les llibreries de la ciutat

per Redacció, 21 d'abril de 2021 a les 12:05 |
Autor, fotògrafs i representants municipals després de la presentació del llibre, Granollers, amunt i avall | Ajuntament de Granollers
Granollers, amunt i avall. És el títol del llibre, editat per Editorial Alpina i l'Ajuntament, que a través de textos i fotografies d'autors de quilòmetre zero, té "la finalitat de mostrar al món d'una manera gràfica i visual el patrimoni i el potencial de la ciutat de Granollers, amb honestedat però també sense complexos. Una obra per ensenyar i per gaudir", segons destaca el consistori en un comunicat.

L'obra, que es pot comprar a les llibreries de la ciutat i que està disponible en català, castellà i anglès, compta amb textos de Santi Montagud, i amb fotografies de Pere Cornellas, Enric Bartel, Arian Botey, Griselda Escrigas, Jordi Ribó, Pep Botey, Roc Pont, Toni Torrillas i Xavier Solanas. "Imatges que ens conviden a passejar per la ciutat del segle XXI mostrant els seus valors i la seva identitat, les seves tradicions i la seva projecció al futur", defensa l'Ajuntament.


"Coneixem Granollers fent un passeig per la ciutat de la mà de la mateixa ciutat. És un llibre fet per granollerins i granollerines: dissenyat per Raquel Castro i Sergio Ramírez, imprès per Igrafic", segueix el consistori.

La portada, feta amb roba de cotó –recordant les fàbriques tèxtils- està inspirat en la façana de l'edifici modernista de l'Ajuntament. I el marcapàgines, dels dos colors de les colles de la Festa Major de Blancs i Blaus.


La darrera pàgina del llibre incorpora un mapa desplegable de la ciutat, vist vertical com molt poques vegades el trobem present, ara més que mai té un sentit anar "amunt i avall".

 

Participació