coronavirus

Granollers esgota la partida per l'acompanyament de joves a l'escola que necessiten suport psicològic

Chakir El Homrani recorda que un 50% del país ha tingut o tindrà un problema de salut mental

per Redacció , 17 d'abril de 2021 a les 10:49 |
Presentació del pla estratègic de Daruma a la sala Sant Francesc, a Granollers | @ChakirelHomrani
L'Ajuntament de Granollers ha esgotat en els tres mesos i mig d'inici de 2021 la partida anual que, des de l'any 2018, destina per assessorar i donar suport psicològic a nens i joves a l'escola que necessiten suport piscològic. Ho ha anunciat aquest dimecres l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, en declaracions a VOTV. Aquesta dada confirma alguns dels efectes de la crisi del coronavirus, en aquest cas sobre la salut mental dels més joves.

Mayoral ha fet aquestes declaracions després de l'acte de presentació del Pla Estratègic de Daruma, l'associació de familiars per la Salut Mental. L'entitat ha qualificat com a l'any com a "molt complex i difícil, que ha entrebancat molt els projectes i les activitats que teníem pensades". Tot i això, destaquen que han pogut "parlar i conèixer l'opinió dels socis, entitats de Granollers, serveis de salut mental, institucions i administracions del nostre entorn amb les quals col·laborem de forma més o menys estable".


En aquest sentit, destaquen que "la seva visió i les aportacions fetes ens apropen a les necessitats de la població en relació a la salut mental i, alhora, ens indiquen el camí que la nostra associació ha d'emprendre per estar al servei dels familiars de les persones que pateixen un trastorn mental".

Un 50%


L'acte també ha comptat amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. El granollerí ha destacat la importància de tenir en compte les malalties mentals: "Un 50% del país hem tingut o tindrem un problema de salut mental. És una realitat molt àmplia, però sovint ens oblidem dels entorns familiars i com ho han de gestionar. En això és clau la tasca d'entitats com Daruma".

Per la seva banda, Mayoral ha lamentat que la societat sovint "té la tendència de mirar cap a una altra banda quan hi ha un problema". En canvi, creu que entitats com Daruma "posen el focus en els problemes reals".

 

Altres notícies que et poden interessar

 

 

 

Participació