sindicats

​Vicenç Albiol serà quatre anys més secretari comarcal de la UGT

Camil Ros demana que es formi ja un Govern de la Generalitat

per Jaume Ventura , 12 d'abril de 2021 a les 17:15 |
El secretari comarcal de la UGT al Vallès Oriental, Vicenç Albiol, durant les votacions | Jaume Ventura Busquets
Vicenç Albiol ha estat reescollit per quatre anys més secretari comarcal de la Unió General de Treballadors, un càrrec que ocupava des de l'any 2018, quan Òscar Riu va renunciar per entrar al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. La llista d'Albiol -l'única que s'ha presentat- ha rebut 45 dels 47 vots dels delegats en una assemblea que ha tingut lloc a Can Ribas, a les Franqueses del Vallès, i en què des del sindicat s’ha alertat de la temporalitat i de la necessitat de sortir de la crisi que es viu "sense cronificar ni la precarietat ni l’explotació laboral".

Albiol ha demanat als representants "apropar-se" als sectors que reclamen avenços en temes com l’habitatge o el feminisme, buscar punts de coincidència i "lluitar amb ells al carrer". També ha reclamat  participar en més taules de concertació i ha alertat de la pèrdua de pes industrial.


Albiol ha reclamat "una altra forma" d’afrontar les eleccions sindicals "perquè no siguin només un procés administratiu". També ha demanat un esforç per no perdre més afiliats i centrar-se en la mobilització i apropar-se a les noves sensibilitats dels joves.

El reescollit secretari també ha advertit que el nivell de temporalitat no és suportable: "és el gran problema. Hem de ser transgressors i beligerants amb aquest tema. I ho hem de ser a l'empresa, no hem d’esperar que hi hagi un acord a nivell estatal perquè és avui quan tenim el problema. És avui quan els nostres fills, amics i companys, no tenen futur i no poden planificar la seva vida.  No tenen bon salari, ni qualificacions". De fet, Albiol alerta que això afecta la base del sistema: "No augmentem les cotitzacions a la Seguretat Social per pdoer suportar no només les jubilacions, sinó tot el sistema".


La necessitat d'un interlocutor

Albiol ha estat acompanyat pel secretari general del sindicat a Catalunya, Camil Ros. Un Ros que ha alertat que es viu un moment complicat però que encara s’és a temps "que pugui haver-hi les polítiques que es necessiten". Tot i això, ha exigit que la sortida de la crisi sanitària i social no sigui igual que l’anterior "per no cronificar la precarietat i l’explotació laboral": "Necessitem una sortida amb dignitat, derogant les reformes laborals, amb pensions i salaris dignes i increment del salari mínim". En aquest sentit, Ros ha defensat que "la historia ens serveix per aprendre d’encerts i d'errors. L’anterior crisi el govern va dir que no pagariem els plats trencats, i al final vam pagar tota la vaixella. No pot tornar a passar", ha etzibat.


També ha estat molt crític amb els partits catalans que poden formar govern, als quals ha demanat que formin govern d’una vegada per totes per tenir un interlocutor: "Tenen majoria per fer govern! I estem en una crisi econòmica i sanitaria! Necessitem governs que donin respostes, i més en un moment en què s’estan repartint els fons europeus. Volem que hi hagi govern ja, encara que sigui per criticar-lo. O per organitzar-li una manifestació per demanar pressupostos. Necessitem un interlocutor".

A més d’Albiol, la nova executiva comarcal estarà formada també per Vicenç Barbancho, Maribel Cárdenas, Sandra Bové i Bernat Escudero. 
 

 

Participació