coronavirus

Mayoral alerta de l'increment dels ingressos i la previsió d'empitjorament de les dades a Granollers

L'alcalde explica que més de 10.000 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna a la ciutat

per NacióDigital , 9 d'abril de 2021 a les 17:35 |
Mayoral, acompanyat per les regidores Andrea Canelo i Maria Villegas | Ajuntament de Granollers
L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha presentat aquest divendres les dades d’evolució de la Covid-19 a la ciutat. A data d’avui, el risc de rebrot és de de 173 i la taxa de reproducció de 0,86. Mayoral ha volgut destacar que són "dades atípiques, ja que encara no recullen les sortides i la interacció social de Setmana Santa". Normalment, en una setmana es fan 2.000 tests d’antígens o PCR a la ciutat, i durant la Setmana Santa només se’n van fer al voltant de 700, amb positivitat alta, d’un 8,46%.

Les dades de l’Hospital de Granollers també han empitjorat als darrers dies; avui hi ha 47 ingressats, dels quals ja 20 es troben a cures intensives.
Pel que fa a la vacunació, 10.073 granollerins han rebut la primera dosi, un 16,2% de la població. I un 5,6%, ha rebut les dues dosis, un total de 3.486 persones.

Mayoral ha demanat a la ciutadania "prudència i responsabilitat" durant els mesos d’abril i maig: "Caldrà molta contenció. Fins que no ens traguem la mascareta, no podrem veure les cicatrius econòmiques i socials de la pandèmia, però primer haurem de poder treure’ns la mascareta", ha destacat.


Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació