coronavirus

Salut testarà els treballadors i estudiants de les universitats després de Setmana Santa

Un altre cribratge es farà a la Zona Alta de Lleida dimecres i dijous

per NacióDigital, 30 de març de 2021 a les 19:16 |
El passadís de la UAB | ACN
La directora general d'Universitats de la Generalitat, Victòria Girona, ha anunciat aquest dimarts que la Conselleria de Salut impulsarà un cribratge a l'àmbit universitari per a la detecció de casos positius de Covid-19 del 7 al 30 d'abril.

Ho ha dit en roda de premsa al costat del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, i la metgessa de família Adriana Mas.


Mas ha precisat que el garbellat està dirigit a tot l'entorn universitari, tant professionals com estudiants de Catalunya i estrangers, que no presenti símptomes compatibles amb la Covid-19 i no estigui vacunat.

Aquelles persones que vulguin participar en la iniciativa ho podran fer en el punt de cribratge de cada universitat o en el centre més pròxim al seu domicili d'entre els 50 campus en els quals es desplegaran. Mas ha insistit que el dispositiu de garbellat tindrà una "distribució territorial per tot el país" i començarà a Lleida i a Girona.


Cribratge a Lleida
 
D'altra banda, Salut durà a terme dimecres i dijous un cribratge poblacional a la Zona Alta de Lleida a causa de l'elevat increment de casos de covid-19 detectat al municipi en els últims dies. Les proves PCR es duran a terme en una carpa que s'instal·larà a l'avinguda Rovira Roure, a tocar amb la plaça Ricard Viñes.En concret, s'efectuaran dimecres entre les 15 i les 19 hores, i dijous, de 10 a 19 hores. En cas que hi hagi molta demanda, Salut ja ha anunciat que es prolongaran també a divendres. L'objectiu d'aquesta actuació és detectar casos asimptomàtics per poder fer-ne l'aïllament i tallar la cadena de transmissió, segons han explicat des de Salut.
 
El cribratge està dirigit a tota la població, però des de Salut s'ha convocat a través de missatges al mòbil a les persones d'entre 40 i 60 anys de les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) Primer de Maig, Eixample i Balàfia-Secà-Pardinyes, que són les que tenen una incidència acumulada més elevada en els últims 14 dies a la ciutat.

Tot i això, el cribratge està obert a la resta de persones que en els últims dies hagin pogut estar exposades a activitats amb un risc mitjà-alt o alt de contraure el virus. En el cas del risc mitjà-alt, s'inclouen restauració, activitats esportives en grup, centres d'estètica i perruqueries. Pel que fa a risc alt serien activitat física en llocs tancats, viatges i activitats en espais tancats sense guardar distància de seguretat.

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació