medi ambient

Granollers, una de les sis ciutats d'un projecte internacional per restaurar ecosistemes urbans

La iniciativa s’allargarà fins al setembre de 2024

per Redacció , 27 de març de 2021 a les 13:53 |
Presentació del projecte INTERLACE | Ajuntament de Granollers
Aquest dijous s’ha presentat a Granollers la iniciativa INTERLACE, un projecte de cooperació internacional que pretén enfortir la restauració d’ecosistemes urbans a la Unió Europea i Amèrica Llatina.

La capital del Vallès Oriental és una de les sis ciutats pilots que participen en aquest projecte juntament Chemnitz (Alemanya), l’àrea metropolitana de Cracòvia (Polònia), l’àrea metropolitana del Corredor Biológico Interurbano María Aguilar (Costa Rica), Portoviejo (Equador) i Envigado (Colòmbia). En total, però, hi ha 20 socis d'11 països que participen en el projecte, entre ells, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El regidor de Medi Ambient, Albert Camps, ha explicat que aquest és el 21è projecte europeu en el qual participa Granollers i ha afirmat que "aquests projectes ens donen la capacitat d'aprendre a reforçar les polítiques i avançar en àmbits estratègics com la natura, l'aigua i l'energia". L'alcalde, Josep Mayoral, ha volgut recordar que el conjunt d'inversions europees ha fet possible la transformació del riu Congost i ha afegit el treball en xarxa que ofereixen projectes com aquest "reforcen la lectura permanent dels nostres espais verds, ens permeten contrastar i millorar la nostra feina i treballar en la promoció del verd urbà, la recuperació d'espais naturals i l'educació dels nostres infants i joves".


INTERLACE té un pressupost total de  5.476.165 euros, està finançat per la Unió Europea dins el programa Horizon 2020 i se centra en el potencial de la restauració ecològica per ajudar a resoldre els reptes a què s’enfronten les ciutats, com el canvi climàtic, la salut i el benestar de les persones, el desenvolupament econòmic i la conservació de la natura. Tal com ha explicat Sara Maestre, investigadora de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona, "la meta d'INTERLACE és capacitar les ciutats per a que restaurin i rehabilitin de forma eficaç els ecosistemes periurbans amb l'objectiu d'aconseguir ciutats més habitables, resilents i inclusives".

El projecte té una durada de 48 mesos i s’allargarà fins al setembre de 2024.

 

Participació