mobilitat

Principi d'acord entre Renfe i els alcaldes afectats pel tancament dels passos entre andanes

Mollet, Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei reiteren la petició per agilitzar el màxim possible les actuacions que permetin l'accessibilitat total a les seves estacions

per NacióGranollers , 19 de març de 2021 a les 18:00 |
Els alcaldes de Mollet, Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei s'han reunit aquest dijous amb la directora de Rodalies Catalunya, Mayte Castillo, per pactar alternatives al tancament dels passos entre andanes a les estacions dels tres municipis.

En un ambient de "cordialitat i entesa", van arribar a un principi d'acord per trobar un equilibri entre la seguretat i la garantia de l'accessibilitat dels usuaris amb mobilitat reduïda a les estacions.


També van pactar una carta, en un sentit similar a la que els tres alcaldes ja havien adreçat a Renfe, que han enviat a Adif per reclamar una moratòria del Reial Decret que obliga a senyalitzar i tancar els passos a nivell, en què recorden el greuge que suposa aquesta mesura per a les persones amb mobilitat reduïda que es veuen obligats a allargar o variar els seus trajectes per utilitzar les tres estacions.

En aquest sentit, reclamen que el compliment de la normativa es flexibilitzi i s'adapti a les necessitats d'aquests viatgers i que es creï un protocol d'actuació en aquests casos.
Així, els tres municipis reiteren la petició per agilitzar el màxim possible les actuacions que permetin l'accessibilitat total a les seves estacions, que en el cas de Mollet suposaran unes obres integrals d'adequació de l'estació.

 

Participació