1 de 10
igualtat

Mollet presenta un nou servei de suport i assessorament adreçat al col·lectiu LGTBIQ+

Per sensibilitzar i oferir informació, i recursos

Presentació del servei | Ajuntament de Mollet del Vallès
per Redacció, 19 de març de 2021 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Mollet del Vallès oferirà un nou servei adreçat al col·lectiu LGTBIQ+ amb l’objectiu de dotar-se de noves eines i instruments que complementin les ja existents en la lluita a favor de la igualtat de les persones. La iniciativa neix després que l’Ajuntament s’hagi adherit a la xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGTBI de la Generalitat. L’Ajuntament i la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat, han signat l’Acord que farà possible la posada en marxa del Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI per a la coordinació interadministrativa i per garantir l’equitat territorial.

Aquest servei s’adreça a sensibilitzar i oferir informació, suport i recursos donant resposta a les consultes vinculades a les diversitats sexuals i de gènere del col·lectiu, els seus familiars i professionals que hi tinguin algun vincle.


El servei també oferirà suport específic si cal presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere així com per realitzar determinats tràmits.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs “la societat d’avui no pot mirar cap a un altre costat pel que fa la vulneració dels drets. L’administració, i especialment la més propera a la ciutadania, tenim l’obligació d’afrontar els problemes amb eines com la que avui presentem, no amb discursos buits de continguts”


Segons Monràs “el que presentem avui no és un fet aïllat, forma part d’una dinàmica que el govern d’aquesta ciutat fa anys que du a terme per vetllar per la igualtat de tots els col·lectius” i pel que fa al col·lectiu LGTBI “sempre gaudirem i defensarem la seva identitat des de l’absolutíssima i radical normalitat”. 

La regidora de polítiques de gènere, feminisme i diversitat, Pepi Muñoz ha afirmat: “La posada en funcionament d’aquest servei és important per a la ciutat i ens ajudarà mostrar la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere i prevenir LGBTifòbia.” A més ha afegit “ a través d’aquest servei podrem donar acompanyament, suport i informació en relació a la diversitat sexual i de gènere a qualsevol persona que ho necessiti. ”


De la seva banda, la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya Mireia Mata, deia que “un Ajuntament com el de Mollet que està en el seu quart pla d’igualtat, i que des de l’any 96 esta aplicant polítiques publiques d’igualtat, parla molt bé del seu govern i, sens dubte, és un referent en aquest àmbit”. Per aquest motiu, “agraïm aquesta nova incorporació a la Xarxa de Serveis Integrals i ens tindreu pel que calgui”. 

El Servei d’Atenció Integral s’oferirà de forma presencial els divendres de 10 a 13 h al CIRD Joana Barcala (c. Àngel Guimerà, 11-15) i està previst que entri en funcionament abans de Setmana Santa.


Per sol·licitar el servei cal demanar cita prèvia al telèfon: 93 570 77 47, o a través del correu sailgtbi@molletvalles.cat-

 

Participació