energies renovables

La Generalitat ha rebut cinc sol·licituds per fer parcs solars al Vallès Oriental

Són 98 hectàrees a la Roca, les Franqueses, la Garriga, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Llinars i Sant Antoni de Vilamajor

per Redacció, 20 de març de 2021 a les 14:00 |
Vista general d'una planta solar fotovoltaica | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Enel Green Power vol construir 48 hectàrees de parc solar a Santa Agnès de Malanyanes, a la Roca del Vallès. És el més gran dels cinc projectes que, segons avança El9Nou, es volen fer al Vallès Oriental. La Ponència d'Energies Renovables, un òrgan col·legiat del Departament de Territori i Sostenibilitat, estudia la viabilitat d'uns projectes que compten amb informes desfavorables dels consistoris afectats. En aquest mapa es poden veure alguns detalls de les peticions que hi ha en marxa.

Els Ajuntaments coincideixen en destacar que estan a favor de les energies renovables, però critiquen el fort impacte que suposarien els projectes en el medi rural.


L'alcalde de les Franqueses i president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Francesc Colomé, ha valorat aquest dijous, després del Consell d'Alcaldies, el projecte previst pel seu municipi: "Nosaltres n'estem afectats. Tot i que hem d'apostar per les energies renovables, ho hem de fer sense menjar-nos el territori agrari". Colomé ha proposat, per exemple, utilitzar els terrenys disponibles per equipaments. De fet, a finals del 2020 el consistori ja va advertir que el pla urbanístic no permet aquest tipus d'usos en terrenys no urbanitzables.

A les Franqueses la sol·licitud està feta per 12,3 hectàrees a Marata, a la finca de Can Ramis, on Green Concept Managment vol instal·lar un parc de 7,35 MW.


Un altre dels projectes es troba entre diversos termes municipals: Cardedeu, Sant Antoni de Vilamajor i Llinars del Vallès. En aquest cas, ocuparia 19 hectàrees i tindria 9MW de potència. L'Ajuntament de Cardedeu ja ha enviat un informe desfavorable.

Més a l'oest, a Cànoves i Samalús, Estabanell ha presentat un projecte per instal·lar 10 hectàrees de parc solar amb una potència de 7,4 MW. I a la Garriga, la mateixa empresa pretén que hi hagi 8,5 hectàrees i 4 MW a terrenys de Can Busquet.


 

 

Participació