1 de 10
serveis socials

Viver de Bell-lloc ultima el seu centre ocupacional i denuncia la falta de places al Vallès Oriental

L’entitat engega una campanya de microfinançament per cobrir les despeses de la darrera fase d’equipament del centre

La construcció del centre ocupacional | Viver de Bell-lloc
per Redacció, 19 de març de 2021 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les obres de construcció del futur centre ocupacional de Viver de Bell-lloc, a Cardedeu, avancen i encaren ja la darrera fase, amb previsió d’engegar l’activitat al setembre. Segons ha avançat l'entitat, l'objectiu és tenir-lo a punt a mitjans de 2021, i ja hi ha entitats que esperen la posada en marxa d'aquest centre per poder derivar les persones que han finalitzat l'etapa educativa i ara mateix no poden accedir al món laboral. El centre comptarà amb 16 places.

L'entitat ha aprofitat per criticar la manca d'equipaments d'aquest estil: "Els centres ocupacionals que hi ha actualment a la comarca del Vallès Oriental no són suficients, falten places. Aquesta situació s’agreuja en funció de la zona de residència ja que quan s’aconsegueix una plaça s’ha de fer un trajecte llarg cada dia a un entorn comunitari que no és l’habitual".


En aquest sentit, destaquen que un centre ocupacional "és un espai per donar oportunitats d’inclusió a persones que, pel seu grau de discapacitat o bé perquè van envellint i/o es van deteriorant a nivell personal per diferents factors, es troben en una situació en què l'activitat laboral no és adequada per a elles". "Aquest centre pretén evitar que l’alternativa sigui quedar-se a casa, oferint un servei diürn d’activitats, que treballi les habilitats de les persones per augmentar-ne l’autonomia", afegeixen.

L’entitat apostarà per crear xarxa amb altres projectes del municipi de manera que es potenciï al màxim la inclusió a la comunitat: "Aquest és el servei que manca a la fundació per completar el ventall de serveis d’atenció", explica el gerent de la Fundació, Carlos Sopeña.


Actualment es troba en fase de construcció, gràcies a la col·laboració de Fundación ONCE, La Caixa, Grifols i l’escola Germans Corbella. Per fer realitat el centre, però, encara falten fons per la segona fase d’equipament. Per això l’entitat ha engegat una campanya de microfinançament per aconseguir fons que es destinaran a la compra de mobiliari i material tecnològic. Es pot col·laborar a través de la plataforma Migranodearena o fent un bizum al 01277.

 

Participació