solidaritat

El granollerí Joan Canet nedarà entre Mallorca i Menorca en benefici dels malalts d'ELA

Unirà els els 40 quilòmetres en solitari, sense neoprè i d’una sola tirada.

per Redacció, 11 de març de 2021 a les 23:01 |
Imatge de Joan Canet | Cedida
Recaptar fons per fer més fàcil la vida als malalts i familiars de persones que pateixen ELA, l'Esclerosi Lateral Amiotròfica. Aquest és el gran repte del projecte Caneti by Ela, que es marca el nedador d’aigües obertes Joan Canet, de 45 anys, que la segona setmana de juliol nedarà els 40 quilòmetres que separen Mallorca de Menorca, en solitari, sense neoprè i d’una sola tirada.

"És una malaltia degenerativa que fa perdre les facultats de moviment en molt poc temps. Això provoca que algunes de les persones de l’entorn del malalt, en molts casos, hagin de deixar de treballar, ja que hi ha un moment de la malaltia que la persona deixa de ser autosuficient. Això a nivell psicològic és molt dur i a nivell de costos molt elevat i, per tant, poder ajudar a nivell econòmic és molt important", destaca el granollerí en un comunicat.


Canet es va posar en contacte amb la Fundació Miquel Valls perquè tenia la il·lusió de fer un projecte propi que tingués un rerefons solidari: "Porto 8 anys realitzant reptes personals, però en aquest volia anar més enllà i fer-lo solidari i participatiu. Tota l’ajuda que podem rebre serà molt important de cara a la Fundació Miquel Valls que ofereix una atenció multidisciplinària, amb ajuda física i psicosocial als malalts i familiars d’aquesta dura malaltia", assegura.Canet va començar a nedar l’any 2009 quan fruit d’una lesió, el metge li va recomanar la natació. Des de llavors ha anat evolucionant i participant en múltiples proves d’aigües obertes, la Copa Marnaton, l’Oceanman, la Copa Swim No Limits, entre altres, amb distàncies de 2.000 a 10.000 metres. Així mateix, en els darrers anys ha nedat proves destacades de llarga distància, 21 quiòmetres a l’Estret de Gibraltar, els 25 a la Menorca Marathon i la més dura, 27 a la Batalla del Rande, a Vigo.

Per col·laborar pots fer el teu donatiu a la pàgina web de la Fundació. 

 

Participació