8-m

​La veu de les calderines es fa sentir amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Diferents col·lectius i artistes del municipi participen en els actes amb motiu del 8-M

per Redacció , 8 de març de 2021 a les 19:58 |
Aspecte de l'acte organitzat al Molí de l'Esclop | Ajuntament de Caldes de Montbui
L’Ajuntament de Caldes de Montbui commemora el Dia Internacional de la Dona amb la lectura del manifest promogut per l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, que ha tingut lloc aquest matí, a càrrec de l’alcalde, Isidre Pineda, la regidora d’Igualtat, Àngeles Llive, la regidora de la CUP, Marta Barnils, i la representant de JuntsXCat, Sandra López.

La lectura compartida del manifest posa l’accent al 8-M calderí, els actes de celebració del qual van començar el divendres passat i s’allargaran fins el 16 de març.


L’Espai Jove El Toc va donar el tret d’inici a les celebracions el passat divendres amb l’acte Espai d’expressió 8-M, en el que es va realitzar un mural i una sessió DJ Feminista.

L’entitat Acció Cívica Calderina, per la seva banda, va presentar a la sala petita del Casino el llibre Imparables. Comunicación para mujeres que pisan fuerte, de l’autora calderina Teresa Baró.


El dissabte 6 de març, el Molí de l’Esclop va ser l’escenari d’un tast de música, poesia, escriptura, dansa i art efímer amb veu de dona amb l’acte Ara més que mai, visibilitzem l’art i la cultura de les dones calderines.

Amb aquest acte, l’Ajuntament de Caldes de Montbui va visibilitzar el paper de les calderines a la cultura i va apostar per donar veu a totes aquelles dones que van voler expressar-se artísticament a la ciutadania. L’esdeveniment va esgotar les 70 localitats gratuïtes disposades per complir les mesures de control de la Covid-19.


L’acte va comptar amb Muntsa Estrada, violinista, Maria Plana, poeta i escriptora, el grup D’amagat amb la cantant Mercè Gangonelles, Maribel Guillamon de l’Associació No Estàs Sola, Mercè Jorba, escriptora, el grup de dansa La bomba tricolor ecuatoriana, el grup de Dones de l’assignatura d’Història de la Dona de la Universitat Popular de Caldes, el grup de dansa Noies Color Àfrica, Miriam Mañas, cantant, el grup de dansa El reencuentro latino, Núria Serra, ballarina, Núria Corbera, pintora, Esther Tenedor, pintora, l’Associació Cívica Calderina amb una mostra d’art efímer, i Dolors Alba, pintora, entre d'altres.

 

Participació