8-m

Centenars de persones a la manifestació del 8-M a Granollers

L'acte ha anat des plaça Josep Barangé i ha acabat a la Porxada

per Redacció, 8 de març de 2021 a les 19:32 |
Centenars de persones han participat aquest dilluns a la tarda a la manifestació del 8-M a Granollers, organitzada per la Coordinadora Feminista de la ciutat.

L'acte ha començat a les 18:30 a la Plaça Josep Barangé, i ha passat amb tres files (i tres pancartes encapçalant-les) per la plaça Maluquer i Salvador i la Porxada. Durant el recorregut, i en diversos missatges també a les xarxes socials, s'ha definit el feminisme com una revolució, però també com una aventura col·lectiva: "No es tracta d’oposar els petits avantatges de les dones als petits privilegis dels homes, sinó de fotre-ho tot enlaire", han destacat.

Les organitzadores també han demanat que "és hora de posar la vida al centre": "Només plantant-nos i organitzant-nos serem capaces de fer front a aquest sistema que ens explota i oprimeix. El feminisme serà revolucionari o no serà!", han insistit.


Durant la manifestació també s'ha fet un reconeixement "a totes les persones que lluiten": "Violència no és cremar un contenidor. Violència són els desnonaments, un 40% d'atur juvenil, l'emergència climàtica i la precarietat en la qual vivim".

Pel que fa al futur, han alertat d'una "crisi econòmica sense precedents que, sumada a la crisi política i social que ja fa anys que vivim, dibuixa un panorama molt gris per a la classe treballadora. Les dones treballadores no sostindrem aquesta crisi!".

"S'espera de nosaltres que anem a treballar, que renunciem a part del nostre salari, ja precari, a expenses dels beneficis de les grans empreses! S’espera que, a més, assumim les tasques de cures i reproductives gratuïtament! Ha arribat l'hora de dir prou!". "El feminisme serà anticapitalista, antirracista, ecologista, LGTBI o no serà", han conclòs. 

 

Participació