empresa

L'Ajuntament de Mollet reclamarà a Bosch frenar la deslocalització i que mantingui els llocs de treball

30 famílies del municipi, afectades pel tancament de Lliçà d'Amunt

per Redacció , 4 de març de 2021 a les 17:52 |
Imatge de la reunió | Ajuntament de Mollet del Vallès
L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i membres del govern municipal s’han reunit amb la representació de la plantilla de la planta de Bosch de Lliçà d’Amunt per oferir el suport pel que fa al tancament de la planta. I és que la decisió de l’empresa afecta 400 famílies de manera directa o indirecta, 30 de les quals són molletanes.

Segons informa el consistori, les dues parts han coincidit en la necessitat que s’iniciï un procés de diàleg i de mediació amb els representants dels treballadors i la representació de la planta, "amb l’objectiu prioritari d’aturar el tancament i trobar una solució de continuïtat per a l’activitat de la planta i el manteniment dels llocs de treball".


Per la seva banda, els representants del comitè han explicat que al llarg dels darrers anys els treballadors han pres moltes mesures per buscar solucions i garantir el seus llocs de feina; com per exemple reestructuracions de personal i congelacions salarials els darrers cinc anys. Segons recull l'Ajuntament en un comunicat, Emili Castells, representant del comitè, ha destacat que la planta de Lliçà genera beneficis i que no esperaven la decisió de l’empresa de deslocalitzar la producció a Polònia amb l’únic objectiu d’obtenir més rendibilitat: "Una situació que aboca a moltes famílies a greus problemes econòmics, al dependre moltes d’elles exclusivament de Bosch", ha alertat. També han incidit amb la decisió de Bosch també se'n veurà afectat el teixit productiu i industrial de Catalunya, i han xifrat en 1.500 famílies les possibles perjudicades.

Finalment, Monràs ha demanat "no mirar cap a un altre costat".

 

 

Participació