empresa

El PSC pregunta a la Comissió Europea si els fons de recuperació podrien prevenir tancaments com el de Bosch

L’eurodiputat Javi Lopez demana mesures per evitar la deslocalització de Catalunya de l’empresa

per Redacció , 3 de març de 2021 a les 18:44 |
Illa, donant suport als treballadors de Bosch | @jterrades
El PSC ha demanat a la Comissió Europea si els fons de recuperació podrien ser una oportunitat per a les empreses per reconvertir-se i així prevenir i evitar tancaments. L'eurodiputat socialista Javi Lopez ha preguntat aquest dimarts a la Comissió Europea si preveu mesures per mitigar les conseqüències econòmiques i socials de la deslocalització de l’empresa Bosch a Catalunya, després que la multinacional d'automoció anunciés el tancament de la seva fàbrica a Lliçà d’Amunt per endur-se la producció a Polònia. A més, Bosch planteja a la CE si preveu legislar per lluitar contra la deslocalització que suposa la desaparició d'empreses en sectors estratègics.

A finals de febrer, Bosch va anunciar que tancarà la fàbrica de Lliçà d'Amunt, que té 336 treballadors, abans de finals d'any. El grup alemany va comunicar als representants dels treballadors que transferirà la producció de sistemes de fre convencionals de les instal·lacions vallesanes a Breslau (Polònia).


La decisió de la multinacional se suma al cessament d'activitat de la planta de Castellet i La Gornal de la mateixa companyia, que s'ha fixat per al novembre de 2021.

Precisament aquest dimecres Salvador Illa ha donat suport a la cocnentració de la plantilla.
 

 

Participació