operació policial

Tres menors detinguts a Granollers després de robar ordinadors a l'escola Salvador Espriu

Detenen un home que va intentar entrar en un habitatge a cops de mall

per Redacció , 25 de febrer de 2021 a les 16:26 |
Un dels ordinadors robats | Ajuntament de Granollers
La Policia Local de Granollers va detenir diumenge, pocs minuts abans de les 8 del vespre, a tres menors d’edat que acabaven de sostreure ordinadors de l’interior de l’escola Salvador Espriu. Els agents van rebre l’avís d’un ciutadà que alertava que diversos joves encaputxats havien saltat a l’interior del centre escolar.

Segons explica l'Ajuntament de Granollers, els agents van detectar la presència dels sospitosos que sortien per una finestra de la segona planta, I, al veure’s enxampats, van pujar fins a la teulada. Els agents, però, van detenir dos sospitosos mentre intentaven fugir i van recuperar un ordinador de sobretaula sencer (amb la pantalla, el ratolí i el teclat), que el centre ja ha recuperat.


El consistori també explica que, mitja hora més tard dels fets, una mare va anar a la comissaria amb el seu fill menor d'edat per lliurar un dels ordinadors. Hauria explicat que, hores abans de l'actuació policial, els joves ja havien accedit al centre i havien sostret un segon ordinador que el jove havia llençat a un contenidor d'escombraries en pensar que se'l podria relacionar amb els fets. La pròpia mare i el seu fill van recuperar aquest ordinador i el van lliurar a la policia local.

Els tres detinguts menors de 15 i 16 anys, veïns de Granollers i Canovelles, van passar a disposició judicial i s'instrueixen diligències a Fiscalia de menors per presumpte delicte de robatori amb força.


A cops de mall

D'altra banda, l'Ajuntament de Granollers també explica que, dissabte al matí, la Policia Local va detenir un home que a cops de mall que intentava entrar a l'interior d'un habitatge. Els agents van ser alertats pels veïns arran dels cops i les vibracions que sentien als seus propis domicilis.


El mateix home havia intentat recuperar el pis en diferents ocasions, dies enrere, sense resultat, ja que els veïns havien avisat la policia local i s'havien pogut frustrar les temptatives de reocupació sense danys a l'habitatge.

El detingut, amb antecedents policials i sense domicili conegut en l'actualitat, va ser desnonat setmanes enrere i, en veure que la porta d'accès a l'habitatge havia estat protegida amb una porta antiocupacions, va decidir rebentar-la amb el mall, escarpes i dues macetes, trencant l'obra que suportava la planxa antiocupacions i accedir, novament, al pis.

L'home ha estat presentat davant el jutjat de guàrdia acusat d'un presumpte delicte de danys dolosos a un immoble aliè a la seva propietat, usurpació d'immoble buit i resistència a la detenció.

 

Participació